Zwanger #3 – Jongen of Meisje?

27 mei 2017

Na letterlijk weken van stalking en zeuren via twitter en andere kanalen is dan eindelijk hier het lang verwachte blogje over het geslacht van ons tweede telg. Het duurde lang. Ik had geen tijd om achter de laptop te zitten. Geen energie om achter de laptop te zitten en belangrijker werk wat gedaan moest worden.

Ja ja prioriteiten, ik weet het. Maar goed nu is het zover.

Hou ons niet langer in spanning Ioni!

Verklap ik nu het geslacht met deze foto….???

Jawel. Ik zal eerst vertellen hoe het ging met de 20-weken echo. Ik dacht voordat ik zwanger raakte dat ik het geslacht niet eens hoefde te weten en dat we wel zouden wachten tot de bevalling. Maar we werden nieuwsgierig en ergens is het ook wel handig om te weten of je de 6 dozen kleding op zolder in zijn totaliteit kan hergebruiken of dat er toch wat jurkjes aangeschaft zullen moeten worden. Dus we besloten om met de 20 weken echo naar het geslacht te vragen. Mits het te zien zou zijn. Want ik zou niet raar gaan doen om de baby te laten draaien.

Zo begonnen we een super relaxte en fijne 20 weken echo. We hadden een lieve echo-mevrouw maar de baby lag aan het begin van de echo nog niet goed dus begonnen we met de medische (en toch wel het belangrijkste) onderdeel van de echo. We keken naar de hersenen. We zagen een kloppend hartje en de belangrijke aders. Het buikje werd gemeten, helaas een weekje groter dan mijn termijn maar dit werd aan het eind nog vier keer opnieuw gemeten en was vier keer goed. We zagen lange benen en een beweeglijke baby.

Dit duurt te lang

De baby lag nog steeds niet goed om alles te zien. Geen geslacht maar ook de rug was moeilijk te zien. De baby doet namelijk aan yoga en lag helemaal dubbel gevouwen. Voeten naast het hoofdje. Het is maar wat je plezierig vindt.

Maar gelukkig een beweeglijke baby draait vroeg of laat toch wel goed. En toen zei de echo mevrouw….

“Dat is een hele flinke knul”

Ik zag niks. Maar toen ze het aanwees en een foto maakte zag ik het ook. Dat is duidelijk een jongen! Kun je niet omheen kijken.

Jongensmama

We reageerden met “echt waar!?”. Bijna iedereen in onze omgeving was er helemaal van overtuigd dat we een meisje zouden krijgen en ik daardoor ook een beetje. Ik voelde me zo anders dan bij Eon dat ik dat logisch vond. Maar daarna kwam de opluchting, geen roze kamer! Dat scheelt weer pijn aan mijn ogen.  En; geen roze glitterjurkjes van Manon! Maar daarna ook “shit we moeten een jongensnaam verzinnen”. De meisjesnaam hadden we namelijk al klaar liggen, samen met een idee voor het geboortekaartje.

Gender Reveal

Enkele mama’s uit mijn Whatsapp mamagroepje zijn helemaal fan van Gender Reveals maar ik zag dat toch niet zo zitten. Mijn ouders geven geen klap om die heisa en mijn broers ook niet. Daarnaast woont Stefan zijn familie aan de andere kant van Nederland en om nou voor het aansnijden van een taart te organiseren dat IEDEREEN bij ons zou komen zag ik niet zo zitten.

Maar ik wilde de dames uit het mamagroepje wel graag verrassen en na de 20 weken echo ging ik meteen aan de slag. Ik ging snel naar het centrum om er daar achter te komen dat de knutselwinkel gesloten was. Balen. Op verschillende plekken kocht ik blauwe glitters, blauwe snoepjes en een ballon. Bij mijn ouders maakte ik zelf blauwe confetti. Dit propte ik in enveloppen en die propte ik om 10 voor 5 in de brievenbus.

Heerlijk om ze vol spanning te laten wachten. Ze wisten niet wat ik ging doen. Of ik op bezoek ging komen bij allemaal (dat is toch niet haalbaar jongens, Amsterdam – Groningen – Arnhem – Utrecht) of dat het een andere verrassing zou zijn.

Uiteindelijk werden ze allemaal (behalve Gwen waarbij ik nog steeds niet weet of ik PostNL boos moet aankijken of dat ik een envelop vergeten ben met mijn zwangere hoofd) verrast met glitters. OVERAL. Muahahahaaaaaa

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Myriam 6 augustus 2017 at 13:59

  Wat leuk! Jongensmama’s zijn zo cool😎

 • Reply Channah 5 juni 2017 at 13:05

  Haha ik moest erg lachen om je droge ‘piemel’ op de echo foto, maar wat super leuk dat je in verwachting bent van nóg een jongetje: gefeliciteerd! En super leuk gedaan met de enveloppen, ik ben ook niet echt iemand die een hele gender reveal party zou organiseren.

 • Reply Nicole 27 mei 2017 at 17:14

  Jeeeeeeeehhhh! Wat leuk, zag je ook eerder met twee jongens als met een meisje erbij al maakt dat natuurlijk nu niet meer uit.

 • Reply Martina 27 mei 2017 at 16:59

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Leuk gedaan met de blauwe enveloppen! Ik ben denk ik ook niet iemand voor een gender reveal party. Gedoe!!! (Maar ik ben ook niet zwanger dus hoef ik helemaal niet over na te denken Haha)

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten