Zwanger #2 – Zo anders

29 maart 2017

Deze zwangerschap is in zoveel opzichten compleet anders dan mijn zwangerschap van Eon. Ik blijf me er over verbazen hoe anders ik me voel.

Cravings

Bij Eon wilde ik vooral crackers, aardappelen en hartig eten. Daar heb ik nu weinig last van. Erger nog, ik kan niet eens genieten van chips en zelfs bij crackers met kaas heb ik na 1 of 2 genoeg er van. Hetzelfde met cola, ik vind het gewoon niet meer zo lekker terwijl het bij Eon mijn lifesaver was.

Deze keer ben ik verslaafd aan:

 • Fanta Pomelo
 • Bloedsinaasappels
 • Zoetzure snoepjes zoals zure matten, zure cadillacs (die zijn nieuw!!) en zure cola-flesjes.
 • Tropical ranja
 • Nep feta

Veel zoet en veel citrusvruchten. Terwijl ik normaal helemaal geen snoeper ben.

Lichaam

Toen ik zwanger was van Eon was ik zo ziek dat mijn lichaam me geen moment liet vergeten dat ik zwanger was. Nu ben ik wel continu verkouden en heb ik al 2x buikgriep gehad maar het spugen zoals bij Eon heb ik gelukkig geen last van. Daardoor vergeet ik telkens dat ik zwanger ben.

Ik voel de baby amper. Een heel sporadisch moment wat net zo goed mijn darmen zouden kunnen zijn. Ook ’s avonds in bed ben ik zo moe dat ik geen momentje pak om even rustig baby te voelen. Daarnaast verhult mijn vetlaag enige babybuik dus ook mijn omgeving ziet niks aan me.

Gaat gewoon goed

Verder gaat het gewoon goed. De controles tot nu toe zijn goed. Ik ben overgedragen naar het ziekenhuis voor de verdere zwangerschap en nu nog paar weken wachten voordat mijn eerste controle daar is.

Geslacht!??!?!?1!?

Ondanks dat ik nu 16 weken zwanger ben en we in principe een geslachtsecho zouden kunnen doen, doen we dat lekker toch niet. Ons ben zuunig. Je weet. Hollanders. We wachten tot de 20 weken echo (die ergens in de 21e week gepland staat….) en ook enkel dan als het te zien is. Ioni gaat niet staan springen en moeilijk doen. Dat jullie het weten.

Wat waren jouw zwangerschapscravings?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marije 29 maart 2017 at 19:30

  Whahahha ga je niet springen en hupsen? Jammer! Ik zeg een meisje. Gewoon, om wat te zeggen te hebben. Heb je zelf een voorgevoel trouwens?

 • Reply Manon 29 maart 2017 at 13:45

  Jij schrijft echt de meest grappige zwangerupdates :-‘D HAHAHA heerlijk. En Ioni gaat wel springen en hupsen als ze haar “””””hamburger””””” niet laat zien (’t is een meisje namelijk). Voor je gender reveal party.

  • Reply Gwen 29 maart 2017 at 14:47

   Hahaha ja eens!!!

  Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten