Zwanger #1 – The word is out

15 maart 2017

Na de bekendmaking van mijn tweede zwangerschap gisteren is het een stortvloed van felicitaties geweest. Veel te veel om allemaal persoonlijk te bedanken. Bij deze van zowel Stefan als mijzelf; dankjewel!

Ik had zoveel reacties niet verwacht. Toen ik bekendmaakte dat ik zwanger was van Eon viel zowat iedereen die mij kende van zijn stoel van verbazing. Ondertussen is Eon alweer bijna 2,5 en ik heb nooit onder stoel en banken gestoken dat ik graag meer dan één kindje zou willen. Dus ik had verwacht dat iedereen er wel een beetje op zat te wachten. Maar ik werd door zowel de reacties uit onze naaste omgeving, als de online reacties, blij verrast met de manier waarop gereageerd werd.

In den beginne

Stefan wilde dat we met het bekend maken aan onze familie zouden wachten tot na de eerste echo zodat we iets konden laten zien. Leek me in eerste instantie geen probleem maar mijn eerste echo zou uiteindelijk pas met 9 weken zijn. Wat betekende dat ik voor mijn gevoel ruim 4 weken moest “liegen” tegen mensen. Nou ja liegen, verzwijgen. En juist die weken voelde ik me misselijk, slap, moe en beroerd. Dan is het echt vervelend als je niet eens bij je eigen moeder kan klagen. Gelukkig had ik wel een enkele vriendin op de hoogte gesteld en kon ik daar mijn verhaal kwijt.

Na de echo hebben we onze ouders op de hoogte gebracht. En daarna onze broers. Met het online knallen heb ik bewust gewacht omdat ik nog aan het solliciteren was. Als het goed is (ik moet nog contract tekenen….) zit dat nu snor en ik heb in mijn sollicitatiegesprek ook verteld dat ik zwanger ben. Ook al ben je het niet verplicht voelt het wel fijner om eerlijk te starten bij een werkgever.

Gezondheid

De mensen die mijn vorige zwangerschap gevolgd hebben weten dat ik toen behoorlijk ziek ben geweest. En lang ook. Ik meen tot wel 20 weken. Daar was ik ook erg bang voor bij deze zwangerschap. Het begon ook met flink misselijk zijn en een enkele keer boven de pot hangen. Maar het bleef bij die paar keer. Deze baby heeft dus niet de prille bijnaam parasiet gekregen. 😉

Helaas is mijn weerstand wel prut en pik ik ieder virus dat Eon meeneemt van het kinderdagverblijf op. Zo had ik vorige week buikgriep nadat Eon ook dagenlang overgegeven had. Ik was bang dat dit het “zwangerschapsziekzijn” ging aanwakkeren maar dat lijkt mee te vallen tot nu toe.

Ziekenhuis

Vanaf volgende week word ik doorverwezen naar het ziekenhuis omdat mijn BMI net te hoog is. Ik wist dit al voordat ik zwanger werd omdat dit bij Eon ook was en ik ben ten opzichte van pre-Eon-zwangerschap helaas niet meer afgevallen. Hoewel het natuurlijk jammer is dat dat niet gelukt is, vind ik het ook niet erg om weer naar het ziekenhuis te moeten. Het voelt vertrouwd en ik weet dat ik daar goed gecontroleerd wordt. Eigenlijk zie ik het als een luxe. Extra echo’s en extra controles op mijn gezondheid.

Nieuwe hashtag?

Eon stond en staat bij iedereen bekend als #miniviking. Zo voelt het ook nog steeds voor mij. Er werd al geopperd om een poll te houden voor een nieuwe hashtag/productienaam maar heel eerlijk heb ik 0 inspiratie. Ik heb er gisteren al een uur over gedaan voordat ik een titel had voor mijn blogpost. Dus mocht jij ideeën hebben, gooi ze gerust mijn kant op.

WAT WORDT HET!?!?!1!?

Er komt trouwens geen aparte geslachtsecho. Dat vind ik zo zonde geld (ons ben zuunig) dus iedereen zal moeten wachten tot de 20 weken echo en dan ook enkel als baby er zin in heeft. Ze hoeven van mij niet moeilijk te doen en te zoeken. Nub theorie vlieger gaat ook niet op want buikbaby werkte niet mee en liet de nub niet zien om op de foto te krijgen. Sorry Betty en Suus. 😉

Afsluitend tekstje

Of ik heel geregeld over de zwangerschap ga bloggen weet ik nog niet. Het zal een gevalletje zijn, heb ik wat te vertellen dan vinden jullie het hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten