Weight Watchers #4 – Moeilijke momenten

1 februari 2016

Vorige week had ik een lichte teleurstelling te verwerken met het terug komen op mijn startgewicht. Zoals ik vertelde heb ik met een andere weegschaal gewogen en dat kon goed de oorzaak zijn van het verschil van 2 kilo. Jullie deelden mijn gevoel gelukkig. En deze week ging ik uittesten of het inderdaad aan de weegschaal lag.

old-white-background

Thuis op de weegschaal kreeg ik gelukkig meteen goed nieuws:

-0,5 kilo

Hoewel het niet veel is was ik erg blij. Het is immers de tijd van de maand. Rode vlag is genezen. Communisten op bezoek. Rode zee het vloed. Je kent het wel. Helaas betekent dat bij mij vaak vocht vast houden. Ik merkte het al aan mijn kleding en mijn zin in snaaien.

Moeilijke momenten

Daarmee kom ik direct op het onderwerp in de titel. Moeilijke momenten. Die had ik deze week veel. Ik ben helaas zo’n onverzadigbare tijdens mijn maanstonden. Ik wil eten. Maakt niet zoveel uit wat maar het liefst veel en niet te gezond. En dat is moeilijk.

Ik moet eerlijk toegeven dat het tellen van punten dan niet echt mee werkt. Daardoor ben ik iets te veel gebrand op eten en wat eigenlijk niet mag maar wat ik wel wil. Ik heb het binnen beperken weten te houden maar vrijdagavond was ik moe en chagrijnig en hebben we een broodje hamburger met twister fries besteld. En ik heb GE-NO-TEN.

Gelukkig heb ik dit week wel veel gewandeld met Eon op mijn rug. Maandag en dinsdag ging ik een ruim uur wandelen. En aangezien Eon nu meer dan 10 kilo weegt is het een mooie oefening. Woensdag werd het weer slechter en weken we uit naar de Ikea. Daar kun je ook flink wandelen. Donderdag had ik een baaldag en vrijdag was ik bijna de hele dag aan het poetsen in zowel mijn als mijn broers huis.

Het verschil

En bij mijn broer kon ik natuurlijk meteen even testen hoeveel het verschil nou is tussen onze weegschalen. En dat is 2,5 kilo! Wauw. Inderdaad precies het verschil waar ik vorige week tegen aan liep. Als ik daar kijk naar de kilo’s dan ben ik sinds het begin 3 kilo kwijt. Maar aangezien ik me voorgenomen heb om voortaan op mijn eigen weegschaal te letten, vergeten we dit allemaal even.

Voornemens

Ik heb deze week braaf de ontbijtmuffins van Manon en Bibian gemaakt maar er nog maar één keer mee ontbeten. Ze vullen goed. En smaakten (met jam) ook best lekker. Eon is er ook dol op. Maar verder heb ik qua lunch dodelijk saai gegeten met boterhammen. En een keer met een droge crackers.

Het voornemen voor komende week is om mezelf iets meer uit te dagen met ontbijt en lunch. En nu echt. En ik wil weer proberen om iedere dag een uur of meer te wandelen met Eon. Even duimen dat het weer ook mee werkt daarvoor.

Avondeten

En natuurlijk deel ik weer mijn avondmaaltijden inclusief het aantal punten met jullie.

Avondmaaltijd Smartpoints Weightwatchers Dinner
Vegetarische kaas-ietsie met gebakken aardappels en erwten.
20 punten.

Avondeten Smartpoints Weightwatchers Pasta Pesto
Pasta Pesto. [KLIK]
17 punten.

Avondeten Smartpoint WeightWatchers
“Grieke” aardappel-courgette pannetje. [KLIK]
18 punten.

Avondeten Smartpoints WeightWatchers Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot met groentechips. [KLIK]
14 punten.

Op naar de volgende week van punten tellen en wandelen. Op maandag over een week lees je een nieuwe update van mijn Weight Watchers ervaring. 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 2 februari 2016 at 11:54

  Fijn dat je weer was afgevallen! Zo lang je maar effect ziet van je inspanningen lijkt me het wel te doen.

 • Reply Nathalie 1 februari 2016 at 22:39

  Wat is dat toch met die weegschalen he. Ik heb een digitale, maar blijkbaar dus best een scheef huis. Op 5 plaatsen in de badkamer weeg ik iets anders, tussen het hoogste en laagste cijfer zit een dikke kilo verschil. Ik neem dan altijd maar een soort gemiddelde, maar vervelend is het absoluut!

 • Reply Mona - Vandaagismooi.nl 1 februari 2016 at 20:44

  Wat goed zeg!!! Ook al moeten we die 3 kg er af weer vergeten lijkt het me wel een hele dikke duim voor jou!! Goed bezig.
  Oh die vocht vasthouden en snaai periode… erg he??
  Succes, je kan het!

 • Reply Olga 1 februari 2016 at 16:18

  Ik ben echt een noob op het gebied van WW, dus vergeef het me als ik je dingen vraag die heel logisch zijn of die ik had moeten snappen, maar goed. Krijg je bijvoorbeeld speciale begeleiding of tips mee voor momenten waarop je ongesteld bent of wordt en je meer honger hebt? Kan me voorstellen dat je niet de enige vrouw bent die dan schommelt en andere behoeftes heeft. Zijn er dan bepaalde gerechten of dingen die je kunt nemen? Ik weet dus niet of hier aandacht aan wordt besteed, maar als het niet zo is: gat in de markt, denk ik.

  Is er ook eten dat je onbeperkt kunt blijven eten? Dingen als rauwkost of appels of zo? Iets dat vult maar wel voor een groot deel uit water bestaat? Lijkt me trouwens heel lastig om binnen zo’n tijd aan je punten gebonden te zitten. Wel knap dat je het toch tot op zekere hoogte vol kunt houden. X

  • Reply iooon 1 februari 2016 at 16:21

   Er is, thank god, ook puntenvrij etenswaar. Bijna alle groente en fruit is 0 punten. En ook augurken (me loves augurken). Maar helaas wil ik als ik ongesteld bent vooral toastjes, brood, friet en nootjes.

  Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten