We doen het deze keer anders: Babyfoon

11 mei 2017

[SPON] Toen ik zwanger was van Eon woonden we op ons twee kamer appartementje. De woonkamer was nog geen drie stappen verwijderd van de slaapkamer en van een aparte babykamer was al helemaal geen sprake. Ik vond een babyfoon dus zwaar overbodig voor onze woonsituatie. Tot we bij mijn ouders gingen inwonen.

Nadat we introkken bij mijn ouders werd het wel noodzakelijk om een babyfoon aan te schaffen. Ik keek eens rond op Marktplaats en koos voor een simpele derdehandse babyfoon voor een tientje. Ons ben zuunig.

Mijn redenering was dat die babyfoons met camera’s, temperatuurmeters, muziekjes of zelfs hele lichtshows zwaar overbodig zijn. Doe maar lekker normaal. Ik ben een nuchtere moeder die zich vooral niet gek zou laten met controlezin bij haar pasgeboren baby.

Hoe anders is het nu

Nu wonen we in een hoekwoning. Met een boven. En zelfs een zolder. Meerdere deuren en een trap tussen slaapkamers en woonkamer. Een peuter die ook de nodige herrie maakt. Een simpele “ik hoor de baby wel” is niet meer van toepassing in dit huis.

Eerst leek het hergebruiken van de 10 euro babyfoon de beste optie. Zoals ik al zei, ons ben zuunig. Maar helaas is die iets te vaak op de grindvloer gevallen. En iets te veel meer gespeeld door ene dreumes die peuter werd.

Heel blij was ik dus toen ik benaderd werd door Alecto met de vraag of ik wilde samenwerken.

Nu toch met camera

Bij het rondkijken hebben Stefan en ik uiteindelijk toch besloten om voor een babyfoon met camera te gaan. Eigenlijk niet zo zeer voor de baby maar meer voor om Eon in de gaten te houden.

We gaan namelijk, ook al hebben we kamers genoeg, geen aparte babykamer maken voor de baby. De eerste maanden mag de baby bij ons in de kamer slapen. Wel zo makkelijk met de borstvoeding. Of überhaupt met een voeding in de nachten. Daarna gaan baby en Eon op één kamer slapen. Ik heb namelijk in mijn hoofd dat dit heel goed is voor de band tussen kinderen. Niet onderbouwd hoor. Ik vind dat gewoon.

En om in de gaten te houden of de peuter niet bedenkt dat hij ook wel een baby uit bed kan pakken. Of bedenkt dat hij uitstekend bij de baby in bed kan gaan slapen. Of 100 knuffels bij de baby kan gaan dumpen. Het geeft me nu al een gerust gevoel dat ik dat straks in de gaten kan houden.

Maar Ioni welke kies je dan?

Wij hebben voor de Alecto DVM-370 gekozen. Wat ik belangrijk vond is dat er een aparte monitor is. Stefan wilde in eerste instantie een Wifi maar dan zouden we telkens vast zitten aan een telefoon om te monitoren. Daarnaast heb ik verhalen in mijn hoofd over de beveiliging van Wifi babyfoons en ook al hebben we daar niks slechts over kunnen vinden bij de Alecto devices, blijft het toch spoken.

Daarnaast wilde ik graag wat liedjes en dat we hem van afstand zouden kunnen bewegen. Wel handig met twee kindjes op één kamer.

Welke babyfoon hebben jullie en waarom?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mascha 12 mei 2017 at 06:47

  Hier bij alledrie simpele Allecto met geluid en een nachtlampje en verder niks. DBX-88, en later een tweede voor de tweede jongen. De eerste doet het zelfs nog na 5,5 jaar! Niet meer lang zonder oplader, maar toch. Jammer alleen dat ze niet uitwisselbaar zijn. Tweede is net anders.
  Verder nooit beeld gemist. Maar in jullie situatie lijkt me dat wel een fijn idee inderdaad.

 • Reply Barbara 11 mei 2017 at 20:07

  Wat een unit joh! Haha ik wou ook geen babyfoon met camera vanwege die spookverhalen. Dus hier gewoon een simpele.
  Maar lijkt me soms toch wel handig om te zien of ie is gaan staan bijvoorbeeld. Misschien bij nummer 2 dan toch eens kijken naar eentje met een aparte monitor

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten