Social Media-Lie Tag

22 januari 2016

Social Media-Lie Tag Instagram iooon ioonepoon

Deze tag heb ik geheel gejat van Bibian en Manon [KLIK]. En hij is bedacht door Stephanie van Wolferien [KLIK]. De Social Media-Lie tag. De titel zegt het al, hoeveel lieg ik op mijn Social Media? Ik denk dat we de foto’s allemaal wel kennen. De foto met een prachtige kast, die net 5 minuten daarvoor opgeruimd is. Of een foto van een kindje in een prachtig outfit. Die ze net schoon aangekregen heeft nadat ze er melk over gespuugd heeft. Het bord eten wat er perfect uit ziet maar het andere bord voor de man des huizes is gewoon een gekwakt prakkie. Nu voor mij de taak om een schone lei te maken en voor mijn leugens uit te komen. Of valt het misschien toch wel mee?

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?

Meestal maak ik een paar foto’s en daarna kies ik er eentje van die foto’s uit om te delen via Instagram. Vaak 4 tot 5 foto’s snel achter elkaar vanuit net een andere hoek. Bij mijn laatste foto maakte ik er 7 omdat er telkens iets in beeld was wat ik er niet op wilde hebben. Geknoeid eten en een volle lepel voor Eon zorgden voor irritaties bij het maken van deze foto.

Eten Instagram

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn? 

Nee ik ben niet de instagrammer van sociale gelegenheden. Soms van een familiewandeling maar ik ben niet de persoon die een selfie maakt in gezelschap. Of een groep-selfie. En al helemaal niet als ik het niet gezellig heb.

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is?

Echt stylen niet maar soms ruim ik wel een beetje op of zorg ik dat de rotzooi net niet in beeld is. Maar nog vaker maak ik gewoon geen foto als het een teringzooi is. Ik ben ook niet het talent om te stylen. Daar heb ik helemaal geen gevoel voor.

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?

Soms. Meestal zijn Stefan en Eon dan het slachtoffer. Hoewel, Eon kan natuurlijk niet lelijk op een foto staan. Stefan wel. Die doet het er ook om soms. Maar ik vraag over het algemeen wel zijn toestemming voordat ik een foto online zet en als hij het écht niet wil dan gebeurt het ook niet. Van familieleden of vrienden deel ik niet zomaar foto’s online zonder toestemming. Ik vind dat zelf namelijk ook verschrikkelijk.

Opgeruimd Instagram

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

Voor het eerste gedeelte wel. Ook wanneer ik het eten niet lekker vind dan deel ik vaak nog wel een foto. Maar ik zal er dan geen lovende hashtags bijzetten. Daar zie ik het nut niet van in. Soms is een gerecht gewoon niet lekker en dat is dan jammer maar helaas. Niet alle experimenten kunnen lukken.

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?

Hier maak ik me weleens schuldig aan. Nu niet denken dat al mijn complimenten niks waard zijn! Ik probeer namelijk altijd iets positiefs te zoeken maar soms kan ik dat niet vinden maar wil ik mensen toch niet afvallen. Bijvoorbeeld als ik een kledingkeuze zie die ik eigenlijk echt niet mooi vind, toch zeg ik dan dat ik het leuk vind staan omdat ik vind dat iedereen het verdient om zich goed te voelen bij zijn of haar keuzes. Misschien een beetje huichelaars maar ik denk niet dat iemand hier ten onder aan gaat. Mensen die ik heel goed ken ben ik vaak onaardiger tegen dan de mensen die ik niet goed ken.


Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig? 

Nu moet ik heel hard nadenken of ik me aan nog meer leugens schuldig maak. Ik denk dat het wel meevalt. Soms is een latergram bij mij helemaal geen latergram maar vind ik het stiekem te laat en denk ik dat andere mensen er misschien iets van zouden denken. Bijvoorbeeld wanneer ik Eon te lang opgehouden heb.

En ik fotografeer heel kunstig om mijn onderkin heen. Daar ben ik zeer bedreven in geworden de afgelopen jaren. 😉

Terugkijkend op deze tag ben ik eigenlijk best wel eerlijk. Ik moet toegeven, dat komt grotendeels doordat ik te lui ben. Ik ben te lui om eerst op te ruimen. Of alles perfect neer te zetten. Te hongerig om borden perfect op te maken en oneffenheden weg te werken. Ik maak gewoon snel snel wat kiekjes en zijn ze allemaal mislukt dan is er gewoon geen update op Instagram. Werkt Eon niet mee, dan ga ik niet 500 keer proberen om hem wel op de foto te krijgen. Ik gebruik geen zelfontspanner zodat ik perfect kan poseren en er is ook niemand in huis die tijd heeft om mij in een interessante pose te fotograferen 100x tot het perfect is. Het leven is zoals het is bij mij en bij mijn Social Media.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Suus / babyisthenewblack.nl 22 januari 2016 at 22:31

  Oh Ioon je bent toch zo enorm mijn lievelings. Van alle mensen die ik heb leren kennen de afgelopen jaren ben jij echt de puurste. En daarom ben ik zo onwijs dol op je.

  Ik ben wel net zoals jij trouwens. Daarom vind ik je denk ik ook zo leuk. Lekker nuchter en met flink wat zelfspot.

  Ik maak ook zeer weinig selfies en tegenwoordig kom ik er steeds vaker bij uitjes achter dat ik nauwelijks gekiekt heb. Als het echt heel leuk is dan vergeet ik dat dus. Wel een goed teken eigenlijk.

  Hoekjes in huis stylen voor een foto is wel echt op en top ‘mij’. Ik maak me er enorm schuldig aan en kan echt blij zijn met een foto ?

  Leuke tag dit. Kan ze wel die Wolferien <3

 • Reply Benthe 22 januari 2016 at 15:47

  Hihi, dat met die complimentjes herken ik wel. Toch denk ik dat dat niet verkeerd is, mensen willen toch graag een leuke reactie wanneer ze iets op social media zetten 😉

 • Reply Kiss & Make-up 22 januari 2016 at 13:51

  Interessante en eerlijke tag! Misschien neem ik ‘m wel over 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 22 januari 2016 at 10:40

  Ik ben niet zo heel actief op social media, dus volgens mij valt het bij mij wel mee.

 • Reply bregje 22 januari 2016 at 09:27

  De foto’s met (perongeluk) zelfontspanner mislukken bij mij meestal, dus daar waag ik me niet meer aan! 😉 En een bord eten is meestal al leeg als ik bedenk dat ik er een foto van moet maken :p
  De tag is overigens bedacht door Stephanie van Wolferien.com 🙂

  • Reply iooon 22 januari 2016 at 14:24

   Ah thanks! Ga ik even een linkje toevoegen!

  Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten