*POEF* dat was maart 2016

24 april 2016

Ook al is april al bijna voorbij, toch even terug blikken naar maart. Een vrij rustige maand voor ons. Geen grote evenementen. Niet propvol afspraken. Niemand in huis is ziek geworden. Rustig en normaal. Burgerlijk ook wel.

Week 1: 1 t/m 6

Op 1 maart kwam onze bestelling binnen van Dolce Gusto. Bij aankoop van 12 pakken koffie kreeg je een gratis koffiezetapparaat. Omdat wij nog altijd met de oude Senseo van mijn broer koffie aan het zetten waren leek ons dit een fijne aanbieding. Eon vond het ook leuk. Om met de doosjes te spelen.

De rest van de week was rustig en fotoloos tot vrijdag. Toen gingen Eon en ik in alle vroegte mee met Stefan naar Den Haag. Hij had daar een afspraak voor zijn werk en we hadden afgesproken om met zijn broertje, die in Den Haag woont, te lunchen. Tot die tijd gingen Eon en ik naar het kinderboekenmuseum. Hierover heb ik nog een blog klaar staan die ik nog af moet maken maar daar later meer over.

Vlakbij de woning van mijn zwager staat het Haagse Harrie standbeeld en uiteraard moesten de heren daar even mee op de foto.

In het weekend gingen we lekker wandelen en uit lunchen. En ik tekende bloemen op het raam van de keuken om de pottenkijkers wat te kijken te geven.

Poef maart 2016 week 1

Week 2: 7 t/m 13

Deze week ging ik voor het eerst met Eon naar een krijsparadijs. Dat is een binnenspeeltuin, speciaal voor kindjes die hun energie kwijt moeten. Omdat Eon het slechts met mij moet stellen vind ik het wel belangrijk om af en toe de nabijheid van andere kinderen op te zoeken. En dan is het heel handig om een krijsparadijs om de hoek te hebben. Het was wel een succes, hoewel hij niet door de tunnel durfde.

Mijn broertje en schoonzus kwamen op visite. Uiteindelijk zaten Stefan en ik op de bank en speelden zij samen met Eon met de duplo.

Op vrijdag had ik opeens twee kindjes. Een vriendin van me had een babysit nodig en dan vind ik het geen probleem om even met twee kindjes in huis te zitten. Stiekem ook wel leuk om een keer te “oefenen”. 😉 Nu is Bram ook wel een voorbeeldig kind. Ze hebben lekker samen gespeeld en we eindigden de dag op de bank met tekenfilms. Aan iedere kant van ioni een kind.

In het weekend maakte Stefan een testrit in de elektrische Mercedes B-klasse. Volgend jaar mag hij een nieuwe lease auto uit zoeken en daarvoor zijn we al flink aan het rond kijken. Het liefst wil Stefan een elektrische auto. Eon keurde de auto ook goed. [KLIK] voor Stefan zijn review over de auto.

Op zondag gingen we aan de bak om onze bovenverdieping leefbaarder te maken. We hebben een kast in elkaar gezet die al flink wat verhuizingen met mij mee gaat. Hij is maar tijdelijk. Maar we moeten bergruimte hebben om de verhuisdozen EINDELIJK eens uit te pakken.

Poef Maart 2016 week 2

Week 3: 14 t/m 20

Ik ging deze week eindelijk plinten bestellen. Bij mijn ouders in de buurt zit de Plintenfabriek. Mijn broer heeft zijn plinten ook door hen laten leggen en ik had gezien hoe strak die liggen. Dat kunnen wij nooit zo mooi afwerken.

Verder weer een rustige week. Het was lekker weer dus Eon en ik zijn naar de speeltuin geweest.

Op vrijdag haalden Eon en ik Stefan op van zijn werk en gingen we een hapje eten in de stad. En op zondag hadden we familiedag met mijn familie. We gingen naar het kasteel van Hernen voor een bezichtiging en genoten van een brunch. Voor Eon was het vermoeiend, zeker toen het de tijd van zijn slaapje werd. Maar in de draagzak deed hij een kleine powernap. Om te voorkomen dat hij met zijn hoofd achterover zou gaan hangen had ik een das omgeknoopt.

Maart 2016 poef 3

 

Week 4: 21 t/m 27

Eindelijk. EINDELIJK. EIN-DE-LIJK. Kwamen deze week onze nieuwe eettafel en stoelen binnen. Loeizwaar ding maar zo blij mee. Het tafelblad is redelijk grof, dat vond Stefan mooi. Niet altijd handig met schoonmaken maar dat komt goed. De stoelen werden we verliefd op toen we gingen zitten. Ze zaten zo lekker. We hebben 6 stoelen gekocht maar er staan er nu 3 boven. Die zijn niet nodig en staan wat in de weg met de kinderstoel  van Eon.

Eon leert het aaien. Dat is wel heel leuk en lief. Maar soms is het aaien aaien aaien en dan haren trekken.

In het weekend ging Stefan wandelen met Eon terwijl ik lekker uit sliep en daarna het huis op orde bracht. Terwijl zij weg waren kwamen er kinderen aan de deur die bosjes tulpen verkochten. Voor een of andere sportclub. Ik vind dat allemaal best en kocht een bosje. Bij gebrek aan een kleine vaas zette ik ze in een weckpot. En kreeg daar bergen complimenten over op instagram. [KLIK]

Die zondag was het natuurlijk Pasen. Ik verheugde me er vorig jaar al op om paaseieren te kunnen verstoppen. Het was erg nat in de tuin en daarom had ik de paaseieren maar in een plastic zakje gedaan. Zou zo zonde zijn voor de chocola als we dat niet meer op kunnen eten. Eon vond het wel leuk maar ook een beetje raar, die eieren. Maar uiteindelijk vond hij ze ook errug lekker.

Poef maart 2016 week 4

 

Week 5: 28 t/m 31

Op maandag, tweede Paasdag, gingen we naar de Boerenlentefeesten van Albert Heijn. Daar hoef ik niet meer over te vertellen want dat hebben jullie allemaal al kunnen lezen. [KLIK]

Op dinsdag begon het normale leven weer en gingen Eon en ik mee met Stefan naar de huisarts want die blijkt zijn rib gebroken te hebben. We waren VEEL te vroeg. En Eon moest daarom veel puzzeltjes maken.

Op woensdag, de laatste dag van deze maand gingen Eon en ik met Zelia [KLIK] naar de Ikea. Hartstikke gezellig. Helaas viel Eon daar nog uit de buggy omdat ik zo stom was om hem niet vast te zetten in de riempjes. Oeps. Tanden door zijn lip. Er was bloed. Er waren tranen. Er waren twee mensen die zich schuldig voelden. En gelukkig waren er ook lieve BHV’ers bij de Ikea.

We eindigden deze maand met Stefan die zijn twee laptops opzette voor de grote Tesla 3 reveal op 1 april.

Week 5 poef maart 2016

Mijn maart was een rustige week. Niet te rustig maar wel eentje waar ik een beetje heb kunnen bijkomen. Soms voel ik me namelijk een beetje geleefd met alle afspraken en verwachtingen die anderen hebben sinds we een kind geproduceerd hebben. Maart was voor ons duidelijk een maand waarbij we wat voor ons zelf hebben kunnen kiezen.

Hoe was jouw maart?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Manon 24 april 2016 at 17:00

    De tafel en de stoelen zijn echt geweldig! Leuk om zo weer een kijkje te hebben in de afgelopen maand 🙂

  • Leave a Reply

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten