Mijn grootste nachtmerrie kwam uit

26 februari 2016

SAM_4468
Oké excuses voor de dramatische titel maar sprak je mij een paar jaar geleden over het evenement waar ik woensdag geweest ben dan had ik gezegd dat je me mocht omleggen. Dat ik er nog niet dood gevonden zou willen worden. Dat ik een verstandsverbijstering moet hebben voordat je me daar binnen krijgt. Nog voor geen miljoen.

En nu ging ik afgelopen woensdag, zonder er geld voor te krijgen (maar gelukkig dankzij Joyce ook zonder geld bij te leggen), naar de Negenmaandenbeurs. En om het nog een stapje erger te maken, blijkbaar is er tegelijkertijd de huishoudbeurs en daar ben ik óók geweest.

Wat bezielde je Iooon?

Ja ik verbaasde mijzelf ook toen ik met ongeveer de helft van het whatsapp mamagroepje afsprak om ook naar de negenmaandenbeurs te gaan. Anders was ik ook niet gegaan hoor, als ik niet met leuk gezelschap kon gaan.

Ik was zelf vooral bang om Flabber tegen het lijf te lopen. Stefan zijn favoriete onderdeel BuitenBeeld waar je niet anders kan dan jezelf voor schut zetten als je voor die camera getrokken wordt. Maar schijnbaar is dat niet het enige, om mij heen kreeg ik veel sterkte wensen en waarschuwingen voor trolleys. Ik had al ooit in de trein gezeten als student tijdens de huishoudbeurs. Ver-schrik-ke-lijk. Alsof ze de meest achterlijke wereldvreemde mensen uit de provincie opduiken, die in een trein stoppen en naar de randstad sturen. Met een gevulde portemonnee. En lege trolleys. Waarom?

Op dat laatst heb ik het antwoord gevonden. Ieder merk op zowel de huishoudbeurs als de negenmaandenbeurs gooit met aanbiedingen. Of ze nu werkelijk zo voordelig zijn heb ik mijn bedenkingen bij. Volgens mij zijn vrijwel alle aanbiedingen wel vaker te scoren en dan hoef je er niet mee door de RAI te sjouwen maar bezorgen ze je shit gewoon thuis. Maar soit. Iedere gek zijn gebrek.

Negenmaandenbeurs 2016We bekeken de Stokke Steps, de stoel die ik graag wil hebben voor Eon. Ik kreeg zelfs Roos zover dat zij hem even uitprobeerde. We gingen naar de stand van dr. Leenarts en scoorden lekkers voor de kinderen bij Goodies.

Hoe was het dan?

Zoals ik al zei had ik goed gezelschap van Roos, Jennifer en Melle. Ja Melle was zeker de aanwinst van onze groep. Wat een heerlijke schat om er bij te hebben. Roos en Jennifer zijn ook leuk hoor, maar Melle wint toch. Sorry dames.

En met goed gezelschap kun je zelfs een dagje beurs leuk maken. Sowieso valt de Negenmaandenbeurs wel mee hoor. Je ziet veel bolle buiken, al dan niet van zwangere vrouwen. Er zijn ook veel buikbanden, al dan niet met teksten, voeten of swarovski steentjes. Er zijn kinderwagens, in de stands leeg en in de paden. Je hebt huilende en lief slapende kindjes. En met de drukte valt het nog best mee. Voor de koffie hoefde ik maar een paar minuutjes te wachten en er waren vol op zitplaatsen bij verschillende stands.

We hebben leuke merken gezien en ook een paar gesproken. (Naïf, Dr. Leenarts, Tsjip en Stokke) Ik ben geen sales persoon dus mezelf verkopen kan ik niet. Wel had ik super toffe gave leuke (ik ben bescheiden) visitekaartjes gemaakt en die heb ik wel 4 afgegeven. Waarvan twee aan Lindsay en Suus. Maar die tellen we dus gewoon mee.

Grote gezelligheid mamabloggersDe loedermoeders en Lindsay. 

Favoriete Vloggers LittleWonderWorld Bibian ManonBlije wupsen loedermoeders

En de huishoudbeurs?

Heel eerlijk. We zijn alleen maar naar het voedsel gedeelte gegaan om de gratis dingen te eten. Want geen zin om te betalen voor lunch. En Roos en ik wilden heel graag naar de slijterij afdeling om ALLE drankjes te proeven. Let wel, zowel Roos als ik drinken bijna geen alcohol. Ik heb zelfs denk ik al een jaar geen alcohol op.

En het was LEKKER.

Nou niet alles was lekker. Maar de Tia Maria, Dropshotdingen, Limoncello, 43 en nog veel meer waren erg lekker. Een beetje tipsy voegden we ons weer bij Jennifer en Melle. Melle mocht niet mee naar binnen bij het drank gedeelte. Tssssss.

Daarna hebben we ons op de kaas gestort. We hebben hiervan geleerd dat dubbel gerookte kaas smerig als hel is maar dat je de smaak goed kan blussen met andere kazen.

En gratis friet is leuk. De gratis hete saus is te doen. De halfstikkende vrouw door de hete saus is het allerleukste.

Huishoudbeurs Slijterij Proost AlcoholRode wangetjes halverwege het alcoholische versnaperingen proeven.

Moeten wij nu ook maar gaan?

Ben je geïnteresseerd in babyshit? Dan moet je zeker gaan. Ben je een (mama)blogger, dan is het slim om te gaan mét visitekaartjes. Hou je van met veel mensen in een kleine ruimte opgepropt te staan, dan raad ik je aan om met de NS naar de beurs te komen. Ben je mensenschuw? Dan is het beter om thuis te blijven.

Als afsluiting wil ik nog wat mensen bedanken. Zonder hen had ik het niet langer dan 5 minuten uitgehouden. Jennifer en Roos voor jullie toewijding in ons gezelschap. Manon en Bibian voor het lachen, de mooie verhalen en de selfies. Suus en Lindsay zodat we ons even mede-professionals waanden. Betty en Esther, voor o.a. de toevoeging van jullie buiken die het bezoek aan de beurs eigenlijk logischer maakte. En Joyce voor het mogelijk maken van mijn bezoek.

Ga jij naar de Negenmaandenbeurs of de huishoudbeurs?

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply *POEF* dat was februari 2016 – iooon.nl 7 maart 2016 at 06:46

  […] brak natuurlijk lekker de week op woensdag. Jullie hebben mijn ervaringen allemaal kunnen lezen [KLIK] in het blog maar ik heb dus een hartstikke leuke dag gehad. Ik merkte wel dat ik op donderdag echt […]

 • Reply Marijke 3 maart 2016 at 14:07

  O heerlijk geschreven. Ik ben niet geweest, ik wil ook niet. Ooit 1x de huishoudbeurs gedaan en daarna besloten dat het een no-go is. En die huisvrouwen in de trein herken ik inderdaad van vroeger. Dus nee, ik blijf wel thuis! Bedankt voor de reminder!

 • Reply Melissa 27 februari 2016 at 00:04

  Ik ga zondag naar huishoudbeurs en negenmaandenbeurs. Meestal is op laatste dag een stuk rustiger 🙂
  Maar moest wel even lachen om je blog.

 • Reply Vlijtig Liesje 26 februari 2016 at 16:15

  Nee, ik vind het een verschrikking moet ik bekennen. Een keer ben ik er geweest om eens te zien wat er nou leuk aan was. Niets dus eigenlijk…

  Maar de foto’s van jou met je collega moeders vind ik wel superleuk!

 • Reply Roos 26 februari 2016 at 12:50

  Smakelijk gelachen om dit heerlijke eerlijke blogje! Ik vond het een geslaagde dag en super gezellig.

 • Reply Nathalie 26 februari 2016 at 12:00

  Ik was er woensdag maar kwam met de kinderwagen niet door de drukte heen bij de huishoudbeurs food afdeling. Hier dus een duur broodje op de foyer gehaald haha. Was zeker leuk!

 • Reply Jennifer 26 februari 2016 at 11:07

  Haha en de drankafdeling wilde Jennifer ook wel van dichtbij bekijken maar ja … daar mag je niet heen met je kinderwagen!!

 • Reply Lindsay | lindsayvallen.nl 26 februari 2016 at 10:04

  Professioneel? Heb je mijn vlog gezien, whaha! :’-) Leuk om je ontmoet te hebben én fijn om over al dat eten te lezen. Ik ga nu even op zoek naar een fles drank. TGIF! 🙂 X

 • Reply Manon 26 februari 2016 at 09:59

  Wat een gezellige blog hahaha. Wat een lieve woorden over ons <3 Wie laf joe toe.

 • Reply Olga 26 februari 2016 at 09:42

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Ik houd echt niet van gigantische drukte, maar dit is wel zo’n cuktuurdingetje dat je als Nederlandse vrouw eens meegemaakt moet hebben :’)

  • Reply Olga 26 februari 2016 at 09:43

   Cultuurdingetje dus. Autocorrect, hoi.

 • Reply Nicetobeout 26 februari 2016 at 08:43

  Haha ik schrok van de titel die ik op Twitter las maar dit blogje is gewoon een leuk verslag van een geslaagde beurs. Vrees dat ik en negen maanden en huishoud samen niet ga trekken maar heb in iedergeval wel zin gekregen in de negen maanden beurs vandaag.

 • Reply Bregje 26 februari 2016 at 07:15

  Haha hardop gelachen hier! Ik moet er niet aan denken, die mensen, die drukte! Maar, je was in goed gezelschap, dat scheelt zeker!

 • Reply Barbara 26 februari 2016 at 07:14

  Ik roep altijd dat ik never nooit niet naar de hhb ga. Heb er ooit als student gewerkt en toen gezworen dat ik er nooit vrijwillig heen ga.
  Maar nu heb je me toch nieuwsgierig gemaakt naar se negenmaandenbeurs….
  Misschien volgend jaar dan maar!

 • Reply Nicole 26 februari 2016 at 06:42

  Oh wat een heerlijke blog! En je hebt me weer m’n zin terug gegeven want ga dus straks naar de RAI met m’n moeder en we zijn beide echte brabanders dus dat gratis eten en drinken gaan we dus zeker doen haha.. Oh ja ik herken het heel erg van jezelf niet kunnen verkopen. Ik neem visitekaartjes mee maar vraag me af of ik er überhaupt eentje van weggeef.

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten