Mijn droom-bruiloft

6 juni 2014

Volgens mij dringt het tot de meeste mensen wel door dat ik niet de doorsnee vrouw ben met de doorsnee vrouwenwensen.

Ik heb maar 5 paar schoenen, en dan tel ik mijn sportschoenen mee. Ik heb net zoveel kleding als Stefan en koop misschien eens in de drie tot zes maanden nieuwe kleding. Make-up heb ik wel maar daar kan ik niet zo goed mee omgaan.

Ook met trouwen ben ik niet doorsnee. Mijn droom-bruiloft zou heel klein zijn. Echt heel klein. Zo klein dat we met 5 mensen klaar zouden zijn. Ik zou namelijk graag willen trouwen met de (verplichte) twee getuigen, de ambtenaar en wijzelf. Gewoon op het gemeentehuis. Om daarna de trouwakte op te bergen in de kluis van de bank en heerlijk te genieten van het idee dat alles nu goed geregeld is.

Helaas voor mij is Stefan vrouwelijker. Hij wil wel trouwen in een mooie jurk.

Nee geen jurk. Maar hij wil wel graag dat zijn familie er bij is. Waar hij dan de grens zou trekken met familie (ouderlijk gezin – grootouders – ooms en tantes?) dat weet ik niet, en hij ook niet. Ik wil absoluut niet dat mijn familie er bij is. Mijn ouders en broers zou ik nog kunnen hebben maar ooms en tantes niet. Naast dat ik er echt veel te veel heb, heb ik ook geen sterke band met ze. Maar ik vind het ook raar als we heel Stefan zijn familie er bij zouden hebben en dan vervolgens alleen mijn ouderlijke gezin.

Stefan zou ook graag zijn vrienden er bij willen hebben. Of in ieder geval een paar. Voor mij hoeft ook dat niet. Ik heb niet zoveel vrienden en ik heb altijd het gevoel dat voor vrienden een bruiloft alleen maar leuk is omdat er over het algemeen gratis drank bij komt kijken.

We zitten niet op één lijn.

Ik schiet al in de stress van het idee dat ik al die mensen erbij moet hebben. Die allemaal een mening hebben en een idee van “hoe het hoort”. Dan hoeft het niet meer voor mij. Als ik dan toch ga trouwen, dan wil ik niet dat het mij stress gaat opleveren. Ook vind ik het zonde van het geld met mensen er bij die een etentje en/of feest verwachten.

Ik wacht dus geduldig af tot dat Stefan akkoord gaat met mijn wensen. En als niet, dan is alles stiekem toch al goed geregeld met testamenten, samenlevingscontract en erkenning.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Stiekem met je getrouwd | Esthete 29 september 2014 at 13:58

  […] schreef ik over mijn droom-bruiloft (klik) en dat Stefan en ik wat dat betreft niet op één lijn zitten. En hoewel ik daar schreef geduldig […]

 • Reply Sas 29 juli 2014 at 16:58

  Zal dan toch een compromis moeten worden… wij hadden gelukkig hetzelfde idee over het trouwen. 1 ding kwamen we niet uit en hebben we dan ook achterwege gelaten. De rest ging vrij soepel. Wij hadden een kleine bruiloft met alleen naaste familie & goede vrienden. +- 30 gasten, meer niet 🙂

 • Reply ziensjen 8 juni 2014 at 13:52

  In het begin zei Roy ook dat ie niet wou trouwen, inmiddels is hij gelukkig een beetje bijgedraaid (lees: hij wil wel trouwen omdat ik het heel graag wil, aww). En ja, ik wil ook een jurk, het liefst een echte prinsessenjurk. Maar van mij hoeft de bruiloft zelf niet heel groot te zijn, alleen de mensen die in het dagelijks leven belangrijk voor me zijn hoeven te komen, en inderdaad geen ooms en tante’s die ik verder toch nooit zie.

 • Reply Riz 7 juni 2014 at 13:15

  Ik droomde altijd van een mega bruiloft… als in echt mega… 6 bruidsmeisjes, 6 bruidsjonkers, een sleep van hier tot aan het einde van de wereld.. alles er op en er aan… Tot dat ik ouder werd en dacht hmm wil ik dat eigenlijk echt wel? Welnee, ik wil best familie er bij, maar alle ooms en tantes? neven en nichten? nee dat toch niet. Gewoon een klein clubje mensen, gewoon waar ik me fijn bij voel. Wel een hele dag en het feest misschien wel iets groter…

  Je moet niet bang zijn voor wat de familie denkt, het is jullie dag. en jullie moeten het fijn hebben… Al is dat natuurlijk wel heul makkelijk gezegd..

 • Reply sjoerd 6 juni 2014 at 20:18

  Ik zou willen dat we destijds zo hadden kunnen beginnen. Maar 40 jaar terug dachten onze ouders daar toch anders over,

  • Reply ioon 17 juni 2014 at 11:27

   Ja dat is jammer he. Mijn ouders zijn stiekem getrouwd en dat was toch wel behoorlijk schrikken voor mijn grootouders. Gelukkig was de opluchting dat mijn moeder niet ongehuwd zwanger was groter. 😉

 • Reply Ester 6 juni 2014 at 19:09

  Helemaal mee eens! Ik zou me zo voor lul voelen staan in een jurk. Ik ben niet het mooiste meisje van de klas, en erg klein, dus ik zou me net een trol in een bruidsjurk voelen, i.p.v. een barbie. (Terwijl ik in het echt toch best weleens een jurk draag) En iedereen die kijkt (en oordeelt) en die foto’s… Ik zou me ontzettend middeleeuws voelen, bijna alsof ik verhandeld wordt (want bruid zijn gaat toch om aan de familie laten zien hoe mooi en maagdelijk de bruid is, en hoe goed het eten is dat de familie zich kan veroorloven). Bovendien zijn we al 10 jaar samen, waarvan we 6 jaar samen wonen. Wat voegt een huwelijk nog toe? Ik heb duidelijk niet zo goed over mijn mening nagedacht als jij, maar feit is dat ik een licht allergische reactie krijg bij het idee van een (m.n. mijn eigen) huwelijk.

  • Reply ioon 17 juni 2014 at 11:26

   Haha kan me helemaal in je redenering vinden! Ik wilde vroeger sowieso niet trouwen want ik vond het niks toevoegen. Maar met een kind is het toch wel makkelijker, alles is dan goed geregeld mocht er onverhoopt iets met mij gebeuren. Ondanks dat vrijwel alles al in testamenten vast ligt. Ik hou van alles goed regelen.

 • Reply mara 6 juni 2014 at 18:02

  Haha jij krijgt je zin wel 😉 wat je kan doen ja intiem trouwen en keer klein feestje voor je ouders broers en grootouders en echt de beste vrienden. Vriendin van me vond het ook heel lastig maar het is jouw dag niet die van je vrienden.

 • Reply Eline 6 juni 2014 at 17:37

  Vandaag een jaar geleden getrouwd met alleen onze ouders en broers en zus gewoon klein intiem en gezellig!

 • Reply Yvette Vrij 6 juni 2014 at 17:31

  Ik kan me helemaal vinden in die geen-familie-wens!
  En als je je gewoonlijk niets aantrekt van wat anderen vinden, waarom zou je dat op je trouwerij dan anders doen? x

 • Reply jennn 6 juni 2014 at 11:03

  Dat lijkt wel een beetje op mijn wens. Ik zou wel mijn ouders en mijn zussen erbij willen hebben, en de tante van mijn vriend (ouders leven niet meer), maar verder hoef ik er niemand bij. Ik wil dan wel weer een jurk en een fotoshoot, maar het hoeft geen ‘officiele’ trouwjurk te zijn.

 • Reply Suavemente 6 juni 2014 at 10:37

  Een grens trekken bij wie je wel en niet uitnodigd is het allermoeilijkste van trouwen vind ik. Uiteindelijk konden wij op onze droomlocatie vrijwel iedereen uitnodigen. Er waren dus veel mensen en hoewel me dit van tevoren doodeng leek vond ik het achteraf alleen maar geweldig dat iedereen erbij was.
  Voordat ik ging trouwen had mijn omgeving ook zoiets van jij in een jurk? Want die draag ik vrijwel nooit. Ben ook niet zo’n meisje meisje. Maar voor het trouwen ging ik om. Een keer in je leven iets echt speciaals doen, dan maar goed ook!

 • Reply Eline 6 juni 2014 at 10:37

  ik wil ook trouwen met wat familie en vrienden, maar geen super groot feest! Gewoon met de mensen waar je je goed bij voelt 🙂

 • Reply Petra 6 juni 2014 at 10:29

  Wij zijn klein getrouwd. Naast ons gezinnetje, ouders, broers/zussen met aanhang, peetoom en tante beide kanten en goede vrienden. Hele dag met 30 man. Was super.En we hebben van niemand een scheef gezicht gekregen.

 • Reply Betty 6 juni 2014 at 10:28

  En een compromis? Het officiële gedeelte alleen met getuigen (en evt ouders, als Stefan dat graaf wil), en later een feest/lunch/koffie met gebak voor de rest om het even iets specialer te maken? Hoeft geen poppenkast te worden, maar kan wel erg leuk zijn!
  Ik wilde de bruiloft eerst ook zo klein mogelijk houden, maar dat is uiteindelijk uit de hand gelopen, haha! En ondanks dat ik dat van tevoren doodeng vond (zelfde redenen als jij), was het super! Het is zo bijzonder om die dag met meerder belangrijke mensen in jullie leven te delen. En het is geweldig leuk om met z’n allen op terug te kijken 🙂

  • Reply ioon 17 juni 2014 at 11:23

   Uiteindelijk zal het wel een compromis worden 😉

  Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten