Ioon & Sport: Teleurstelling

1 mei 2010

Afgelopen donderdag had ik de afspraak met de Personal Trainer.

Toen ik gebeld werd door de Personal Trainer voor een afspraak zei hij dat hij mij belde voor personal training, of ik daar interesse in had. Ik vroeg toen hoeveel dit ging kosten en waarop hij antwoordde: ‘niets, dit is gratis’.

Mooi dacht ik, want ik weet dat een Personal Trainer normaal vrij prijzig is en ik dacht dat ik geluk had met Achmea Healthcenters dat zij dit organiseren voor hun klanten. Nou mooi niet dus.
Toen ik donderdag op gesprek ging bleek alles iets anders in elkaar te steken. In plaats van een intakegesprek om een programma op te stellen, had ik een verkoopgesprek waarmee de Personal Trainer mij probeerde te ronselen.

Wat bleek, ik kon een proefpakket nemen voor €55,= waarbij ik advies zou krijgen over voeding, twee trainingssessies en een evaluatiegesprek. Daarna zou ik voor zo’n €25,= per half uur training pakketten kunnen afnemen.

Ik heb de beste man uitgelegd dat ik een student bent en dat ik dus absoluut niet de financiële middelen heb om dit te betalen. Hij adviseerde mij te kijken bij mijn zorgverzekering of ik misschien vergoeding zou kunnen krijgen maar zelfs met een gedeeltelijke vergoeding kan ik dit echt niet betalen bovenop mijn maandelijkse abonnementskosten.

Ik was naderhand heel teleurgesteld, verontwaardigd en ook een beetje boos. Aan de telefoon liet hij helemaal niet blijken dat het alleen zou gaan om een kennismakingsgesprek met uitleg over wat hij eventueel zou gaan doen.

Ook vond ik het gesprek niet plezierig omdat hij me best denigrerend behandelde. Ik vind mezelf geen deskundige op het gebied van voedsel maar ik ben zeker niet onwetend. Ik heb een tijd bij een diëtiste gelopen waar ik veel van geleerd heb en vervolgens gaat de PT doen alsof ik achterlijk ben. Ik ben daar erg gevoelig voor als mensen dat doen. Dus die Personal Trainer, dat gaat hem niet worden.

Ik ben na het gesprek natuurlijk wel gewoon gaan sporten. Met de woede in mijn lichaam ging dat best goed hoewel ik niet het hele programma heb kunnen afronden door de weggegooide tijd met die lulhannes.

Gisteren ben ik ook op de fiets naar mijn ouders gegaan om de auto op te halen. Ik wilde eigenlijk met de buurtbus gaan, omdat het anders zo’n gedoe is met mijn fiets, maar er rijden helaas geen buurtbussen met Koninginnedag.

Vandaag is het plan om op de fiets naar de barbecue van de oom en tante van Stefan te gaan maar het is afwachten of het weer het toelaat. Het is een goeie 12 kilometer fietsen en het is een prachtige route door een paar bosgebieden. Dus hopen op droog weer.

Qua conditie merk ik wel vooruitgang trouwens. Ik kan de toestellen beter volhouden zonder het gevoel te hebben dat ik drie keer dood ga.

Hoe vaak pak jij de fiets in plaats van de auto of openbaar vervoer?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Di Mario 4 mei 2010 at 22:23

  Als ze de volgende keer zeggen dat het gratis is, dan zul je vast argwaan tonen. En terecht. Die PT kan ook niet leven van de lucht, dus hij zal dan altijd via een slinkse manier geld van je aftroggelen.

  De fiets.. dat is het beste wat je kunt doen. Lekker bewegen.

  Love As Always
  Di Mario
  .-= Di Mario´s last blog ..Dinsdag =-.

  • Reply ioon 5 mei 2010 at 11:32

   Hij deed overkomen dat hij gewoon in dienst was van de sportschool en niet van een apart bedrijf. Ik dacht ‘extra service vanuit mijn verzekering’ of ‘omdat ik wel een jaar betaald heb zonder te komen’.

   Maar inderdaad, achteraf gezien had ik het kunnen weten. Ik dacht weer eens te positief in deze kapitalistische wereld 🙁

 • Reply Desiree 2 mei 2010 at 14:58

  Wat lullig zeg! Al zou het wel een geschenk uit de hemel zijn.. ik voer ook geen drol uit :p

 • Reply Iris 2 mei 2010 at 00:09

  Poeh, ik hou ook niet van dat soort dingen nee. Een gratis personal trainer klinkt ook al iets te goed om waar te wezen.
  Ik doe zelf eigenlijk nooit aan sport. Ik ben zo ontzettend lui! Soms wil ik nog wel eens naar mijn werk fietsen als het mooi weer is, maar liever pak ik gewoon de bus 😉
  .-= Iris´s last blog ..De grens =-.

 • Reply Eva 1 mei 2010 at 14:35

  Wat een bezeikte boel zeg, schandalig! Ik pak best wel vaak de fiets ipv de auto, zeker als het lekker weer is

 • Reply Me! 1 mei 2010 at 13:25

  Ik pak nooit meer de fiets, ga hooguit lopend. Maar dat met die PT is inderdaad bezeikte boel…
  .-= Me!´s last blog ..Van Gend en Loos =-.

 • Reply Benthe 1 mei 2010 at 11:01

  Altijd fietsen haha.

 • Reply rachel 1 mei 2010 at 09:54

  hmm dat is idd niet netjes dat ze je zo proberen iets aan te smeren door eerst te zeggen dat het niets kost en daarna een kosenplaatje voor je smoel leggen 🙁 ik heb geen fiets meer dus die pak ik niet, openbaar vervoer en rach gaan niet samen dus of ik gaat lopen of pak de auto
  .-= rachel´s last blog ..verslagje q-day 2010 =-.

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten