Hoe voelloe? – deel 5

2 september 2014

Lone_Viking_Baby_by_MaxGraphixWe zijn weer een ruime maand verder sinds de vorige update. Momenteel zit ik volgens mijn app in week 33. Ik hoorde ergens dat je vanaf week 30 niet meer telt in het aantal weken/maanden dat je zwanger bent maar juist hoelang je nog moet. En dat klopt. Ik moet dus nog 7 weken, wat minder dan 2 maanden is! (help)

Mijn app zegt: nog 52 dagen, 1248 uren. Slik.

Buik

Ik heb niet het gevoel dat mijn buik nog veel groter geworden is sinds hij er opeens is. Wat wel duidelijk geworden is, is dat meneer mini-viking met zijn billetjes naar buiten ligt. Ik heb echt een billen bobbel boven in mijn buik. Wel heel schattig hoor.

Helaas blijft maagzuur een probleem. Het is zelfs al een paar keer voorgekomen dat ik heb moeten overgeven door de maagzuur. Ik probeer veel peulvruchten te eten en ontwijk alles wat extra maagzuur kan geven. Desondanks heb ik niet het gevoel dat het echt zoden aan de dijk zet.

Gezondheid

Met de vorige controle had ik mijn moeder meegenomen. Onze afspraak was op een rare tijd en dat kwam Stefan heel slecht uit. Ik vond het wel leuk om mijn moeder mee te nemen omdat ze soms wat afstandelijk kan doen over het hele zwangerschapsgebeuren.

Tijdens de afspraak werd me duidelijk waarom dat is. Waarschijnlijk om de zorgen om mij, toch haar kind. Maar toen ze hoorde dat mijn bloeddruk goed was, zelfs wat aan de lage kant en mijn suikergehalte bevestigd goed was, ontspande ze wat meer.

En natuurlijk dat ze haar (eerste) kleinkind heeft kunnen bekijken.

Verder gaat het met mij goed. Maagzuur is zoals gezegd een probleem en mijn rug begint de laatste week wat op te spelen. Maar niks dramatisch. Ik moet gewoon niet vergeten dat ik zwanger ben en niet alles zelf willen doen en af en toe om hulp vragen.

Mini-viking

Mini-viking is een actieve baby. Mijn buik golft regelmatig van de bewegingen en hij blijft sterk reageren op Stefan zijn stem en aanrakingen. Soms verschiet ik van de pijn als mini-viking me hard weet te raken op mijn ingewanden of ribben. Soms word ik misselijk van alle beweging. Ik geniet er wel van hoor want ik zie het als een goed teken dat dat ventje zoveel beweegt.

Schijnbaar is het echt een baby van mij want mijn ouders herkennen veel van mijn verhalen over de beweging en ligging. Er is toch nog gerechtigheid zeggen zij vol leedvermaak als ik vertel over de ferme trappen. Ik was zelf schijnbaar een erg actieve baby en kon zelfs mijn vader ’s nachts wakker trappen. Dat is mini-viking (nog) niet gelukt.

Stefan vindt het erg grappig wanneer mijn buik echt heen en weer beweegt en ook mijn broertje heeft de beweging al kunnen zien. Het maakt wel dat we de mini-viking graag willen zien en vasthouden ipv alleen zijn billetjes te aaien met een laag buik van mij er tussen.

(Bron plaatje: MaxGraphix)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Ineke 4 september 2014 at 12:00

  Oooh ik kijk al zo uit terug naar die tijd :). Met dochterlief onlangs nog eens naar het filmpje gekeken hoe zij aan het bewegen was in de buik ๐Ÿ™‚

 • Reply Benthe 4 september 2014 at 01:48

  wat gaat het snel! En toch verwacht ik dat jullie kindje iets te laat geboren gaat worden, dat zegt mijn gevoel.. (En dat het een jongetje is maar he dat is ook maar gokken)

 • Reply Mama van Vesper 3 september 2014 at 16:48

  ooh spannend… nog eventjes geduld :p

 • Reply sjoerd 3 september 2014 at 12:48

  Een mooi verhaal heb je ervan gemaakt. Leuk dat het verder zo goed gaat

 • Reply Jenny 3 september 2014 at 12:03

  Hihi leuk verhaal! Gelukkig gaat alles goed en kunnen jullie snel de echte babybilletjes aanschouwen!

 • Reply rachel 3 september 2014 at 10:58

  ik vond dat getrappel heerlijk ๐Ÿ˜€ mits ik een ram voor mijn ribben kreeg hahaha fijn om te horen dat alles goed gaat meis en jeeeeee wat gaat het hard ๐Ÿ˜€

 • Reply Madelon 2 september 2014 at 22:29

  O dat getrappel <3 het bijzondere vond ik nadat Z. was geboren dat hij wanneer hij op me lag hetzelfde getrappel deed. Ik herkende het aan het ritme.

 • Reply Willemijn 2 september 2014 at 22:25

  Het was weer een plezier om te lezen!

 • Reply Riz 2 september 2014 at 19:12

  Pffieuw gelukkig maar dat het echt jouw baby is… Zal wat zijn als het van de buurvrouw is, zonder dat jij dat had geweten!! ๐Ÿ˜‰

  Maar nog eventjes wachten, dan mogen jullie hem vasthouden!

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten