Hoe gaat het met…. [8]

30 maart 2016

Even updaten over hoe het nu gaat met….

De dreumes?

De dreumes gaat goed. Hij weigerde heel lang om los te lopen. Hij kon het wel dat hadden we al gezien op momenten dat hij niet door had dat hij niet vast gehouden werd. En opeens deed hij het. Hij werd niet meer boos op de momenten dat ik hem los liet en liep gewoon verder. Sindsdien loopt hij eigenlijk continu.

Wat ik grappig vind om te merken is dat hij de periode rondom het loslopen veel minder ging praten. Ik ging me zelfs een beetje zorgen maken omdat hij de woordjes die hij voorheen kende niet meer uitsprak. Maar nu hij het lopen onder de knie heeft praat hij weer vol op. Nieuwe woorden als “IJntje” (Nijntje) en “Kom”(hoezo mij napraten). Ik geniet daar wel van.

Het nieuwe huis?

Langzaam maar zeker passen we telkens weer wat dingetjes aan. We moeten telkens wat sparen voordat we weer iets kunnen doen maar deze maand kwamen eindelijk de nieuwe eettafel en de stoelen. We hebben plinten besteld want dat was zo’n dingetje wat we maar bleven uitstellen. Hele simpele rechte witte. Geen gekke poespas. We hebben een deurmat besteld. Werd ook tijd. En we hebben kasten opgezet in de kamer die we over hebben. Daar wil ik spullen in gaan uitruimen die nu nog in dozen zitten. We hebben veel verhuisdozen geleend namelijk en die moeten ook weer een keertje terug. Duurt al veel te lang naar mijn zin maar ik wist niet waar ik de spullen moest laten.

Voor de tuin hebben we de oude tuintafel van mijn ouders over kunnen nemen. Erg fijn want die prijzen vielen me zwaar tegen! En via Marktplaats hebben we een grasmaaier op de kop getikt. Zodra het wat beter weer is wil ik wat planten uit de tuin verwijderen en plek maken voor de (Albert Heijn) moestuin.

Met Stefan en jou?

Het gaat goed. We hebben het allebei druk. Het runnen van het huishouden en gezin. Stefan volgt een cursus, we spelen samen Ingress en hebben veel afspraken met vrienden, kennissen en collega’s. Op het begin is het weer even zoeken geweest naar de balans van taken en vrije tijd maar die balans is er nu.

Ik doe bijvoorbeeld alle huishoudelijke taken rondom afval scheiden, boodschappen, schoonmaak, de was en koken. Stefan zorgt voor de vaatwasser en ruimt vaak beneden even op. Ook de taken rondom Eon zijn nu goed verdeeld. Ik neem de dagelijkse verzorging voor mijn rekening natuurlijk. Ik zorg dat hij gewassen wordt voor zijn middagdutje en haal hem ook weer uit bed. ’s Avonds doet Stefan het bedritueel, de papa-taak met natuurlijk een verhaaltje voorlezen. En voordat wij gaan slapen verschoon ik Eon nog even want die lekt ontzettend door zijn luiers als we dat niet doen.

We slapen ook heerlijk in ons nieuwe huis. Ons bed staat nu nog op zolder want we willen een nieuwe voor in onze slaapkamer op de eerste etage en dan blijft ons huidige bed het logeerbed. Maar eerst even sparen dus. Tot die tijd slapen we lekker op zolder en het slaapt daar heerlijk.

Werk?

Voor mij nog altijd geen werk maar ik solliciteer nog steeds op banen die me aanspreken. Ik solliciteer niet op banen waar ik denk geen kans op te maken of die niet helemaal voor mij voldoen aan mijn voorwaarden. Ik solliciteer dus niet op fulltime banen in de hoop daar een parttime baan van te kunnen maken.

Blog heeft zoals jullie kunnen merken even stil gelegen. Even geen zin. Geen inspiratie en andere prioriteiten. Dat gebeurd soms bij mij en met name rond de wisseling van de seizoenen. Ik heb mezelf nu weer een schop onder mijn kont gegeven.

Weight Watchers?

Daar ben ik mee gestopt. Ik merkte dat ik het niet meer bij ging houden. Ik was al bang dat dat een drempel ging worden en dat blijkt zo. Mijn brakke iphoney 4s is een beetje incontinent geworden qua batterij waardoor hij vaak aan de oplader moet. En dan wil ik iets toevoegen bij de WW app en dan heb ik geen batterij meer. Dat werkt niet voor mij. Dus let ik nu zelf op en ben ik flink aan het wandelen. Tot nu toe met goed resultaat want sinds het begin van Weight Watchers is er nu 5 kilo af.

Ik heb mijn abonnement bij de sportschool opgezegd. Dat klinkt niet helemaal logisch met afvallen maar mijn sportschool was te ver weg. Voor ons oude huisje was hij perfect op loopafstand maar nu is het 15 minuten met de auto als je geluk hebt en dat is net een drempel te veel voor mij. Zeker met Eon. Ik wil me nu gaan aanmelden bij de sportschool hier op loopafstand. Letterlijk 5 minuten lopen. Helaas hebben ze geen kinderopvang bij deze sportschool dus moet ik wel in de avonden gaan maar dat moet geen groot probleem zijn.

Binnenkort ga ik een keertje loeren om te kijken hoe het daar is.

Hoe is het met jou?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ellen 5 april 2016 at 20:07

    Eindelijk nog eens bijgelezen. Fijn dat het zo goed gaat!

  • Leave a Reply

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten