Hiervoor zet ik de TV aan

21 oktober 2015

Veel televisie kijk ik niet. Ik ben hier bij mijn ouders in huis niet de baas over de afstandsbediening en daardoor heb ik de afgelopen maandag al menig Duitse krimi gezien. En Engelse detectives nagesynchroniseerd in het Duits. Ja ik snap het ook niet maar dat kijkt mijn moeder dus. Toch zijn er wel een paar televisieprogramma’s waar ik moeite voor doe om die op televisie te kunnen kijken. Of ik pak de iPad er bij om via de NPO of Ziggo app televisie te kijken.

Een greep uit de programma’s waar ik de televisie voor aan zet.

Heel Holland Bakt

Heel Holland bakt

Als ik zo mijn twitter timeline mag geloven dan kijkt iedereen dit programma. Al kwijlend weliswaar. Ik heb zelfs al een oproep gelezen dat er vooraf aangekondigd moet worden wat er gebakken wordt zodat men deze koekcaketaart in huis kan halen.

Vorig jaar tijdens de zwangerschap was ik verslaafd aan deze serie. Elke aflevering heb ik wel twee keer gekeken. Ondertussen kwijlend en smachtend naar snoepgoed. Dit jaar, zwanger af, heb ik minder last van geïnspireerde cravings maar kijk ik wel braaf iedere aflevering. Over het algemeen, tijdens het strijken. Ultiem strijkprogramma.

Favoriete onderdelen van het programma: 1. Martine Bijl, heerlijk sarcastisch en droog in haar opmerkingen. 2. Brabants jurylid weetikniethoehijheet, voelt als thuis. 3. Stressende bakkers die super goed zijn maar het ook niet altijd kunnen.

Zondag met Lubach

Zondag met Lubach

Mijn stiekeme crush al jaren. Nu gaat iedereen mij uitlachen natuurlijk. Ik heb nu eenmaal een beetje aparte smaak qua beroemdheidcrushes. Maar Lubach hoort daar ook bij. Net als Clint Eastwood trouwens.

Terug naar het programma. Een talkshow, ik had er een hard hoofd in want ik vind dat Amerikaanse model verschrikkelijk stom. Maar met de humor van Lubach en zijn team, samen met de actualiteiten en dezelfde politieke kleur als ik, vind ik het een heerlijk programma om naar te kijken. Mijn moeder vindt het niks dus meestal kijk ik dit op de iPad in bed samen met Stefan, die het gelukkig wel weet te waarderen.

Tussen Kunst en Kitsch

Tussen Kunst en Kitsch

Dit programma kijk ik al een eeuwigheid. Ik vind het interessant om te zien wat mensen zoal in huis halen. Sommige dingen foeilelijk maar geërfd dus dan houden ze het toch maar op de zolder. Of dingen gekocht voor een prikkie die dan een godsvermogen waard zijn.

Er zijn een paar dingen die ik heel leuk vind. Unieke objecten met een tof verhaal waarbij de deskundige helemaal enthousiast wordt en degene van wie het is, en de presentator, bij god niet weten wat er zo speciaal aan is. De mensen die super uit de hoogte aankomen met hun geweldige schilderij wat dan gemaakt blijkt te zijn door het vreemde achterneefje van de buurman en geen hol waard blijkt te zijn. En nog leuker als ze dan zeggen dat het voor hen wel veel waard is maar hun stem de teleurstelling niet kan verbergen. En natuurlijk de objecten die gewoon echt belachelijk veel geld waard zijn. En dan kijk ik toch eens de kamer van mijn ouders rond, om te beseffen dat daar werkelijk niks staat waarmee we ooit naar Kunst & Kitsch kunnen.

Voor welke programma’s zet jij de televisie aan?

Alle foto’s gejat van de Televizier. 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Els 21 oktober 2015 at 15:37

  De 3 die jij noemt kijk ik allemaal niet, ik heb sowieso niet 1 programma die ik moet zien.

 • Reply Vlijtig Liesje 21 oktober 2015 at 13:21

  Ik kijk graag Expeditie Robinson. En natuurlijk Netflix!

 • Reply Madelon 21 oktober 2015 at 08:29

  Tussen kunst en kitsch keek ik vroeger ook vaak. Eigenlijk ga ik alleen nog maar echt zitten voor TVOH. Ik vind tegenwoordig weinig leuks op tv. Netflix is m’n grote liefde.

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten