Even terugblikken op die goede voornemens

29 december 2016

Begin van dit jaar gooide ik een blog online met mijn goeie voornemens voor 2016. Het was geen lang lijstje, wel een belangrijk lijstje. Nee gekkigheid. Hij was niet lang maar ook niet bijster bijzonder. Om even samen te vatten:

Afvallen

Ik wilde afvallen. Wel 15 kilo. Vol frisse moed begon ik met Weight Watchers maar daarbij liep ik tegen hetzelfde probleem als altijd met het bijhouden van eten. Het is zo moeilijk in te schatten. Je kookt een portie voor 3 personen en ik weet echt niet hoeveel van die prak spaghetti nu op mijn bord beland. Ook al weeg ik vooraf netjes alles af.

Uiteindelijk ben ik dit jaar geen 15 kilo afgevallen maar “slechts 6 kilo”. Wat natuurlijk ook fijn en goed is. Iedere ons is er weer eentje.

Bewegen

Ik zou meer gaan bewegen want dat was goed voor zowel Eon als voor mijzelf. Ik moet zeggen dat dat best goed gegaan is. Eon en ik hebben vele kilometers gewandeld. Soms met Eon in de draagzak en soms in de buggy en de laatste periode ook veel met een zelf lopende of fietsende Eon. Wat wel jammer is, is dat het bewegen op een laag pitje staat sinds het werken. Het lukt me niet om naar de sportschool te gaan. Ja ook dat had ik weer voor 2 keer in de week opgepakt. Maar nu even niet dus.

iooon het bedrijf

Ik had een mooie opdracht binnen gehaald maar werd vlak daarna aangenomen bij mijn huidige werk. Ook dit lukt niet naast de fulltime baan. Beetje jammer. Naïef als ik was dacht ik het wel eventjes er naast te doen. Niet dus. Maar vol frisse moed kan ik volgend jaar hiermee verder. Hoop ik.

Solliciteren

Dit mag ik wel succesvol noemen. Ik had me voorgenomen goed te solliciteren in 2016 en dat heb ik gedaan. Halverwege het jaar ben ik ook op andere functies gaan reageren en met een iets ruimere zoekstraal. En dat heeft zijn vruchten af geworpen. Tot eind januari mag ik bij VGZ op de polisadministratie werken, wat me tot nu toe uitermate goed bevalt. Of er verlenging in zit weet ik voorlopig nog niet. Natuurlijk hoop ik daar wel op maar mocht het niet zo zijn dan ben ik dankbaar voor de ervaring die ik opgedaan heb en met de mensen die ik heb leren kennen.

Ingericht huis

Ha goeie grap. Ik had me voorgenomen alle dozen uit te pakken en het hele huis ingericht te hebben. Allemaal even heel hard lachen. Natuurlijk hebben we niet niks gedaan maar er zijn nog steeds vele volle verhuisdozen. Onze slaapkamer is wel op orde. Eon zijn slaapkamer ook. De logeerkamer op zolder is bruikbaar. In de woonkamer liggen nog een paar projecten. Project verlichting, project nieuwe koelkast, project tv meubel en project salontafel.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten