Even bijpraten

31 januari 2017

Hoogste tijd om hier weer iets van me te laten horen. In mijn vorige berichten hebben jullie kunnen lezen dat ik begonnen was met mijn administratieve baan bij Coöperatie VGZ. Vooraf was al bekend dat dit een tijdelijke baan zou zijn maar als je begint dan hoop je toch stiekem dat je langer mag blijven. Zeker als je het eigenlijk wel naar je zin hebt.

Dat mocht helaas niet zo zijn en zo werden mijn werkzaamheden per vrijdag de 13e beëindigd.

Working Bee

Natuurlijk ben ik blij dat ik überhaupt weer heb mogen proeven van het werkende leven. Ik heb er ook echt van genoten. Op het begin moest ik wennen. We moesten Eon huilend op het kinderdagverblijf achter laten en wennen aan het strakke regime waarin het gezin opeens moest draaien. Maar met een paar weken hadden wij en Eon onze draai gevonden. We konden goed afspreken wie wanneer “Eon-dienst” had. Op donderdag schoven we bij mijn ouders aan voor een warme prak en legden Eon daar op bed zodat we hem op vrijdag niet hoefden weg te brengen.

Goed geregeld dus.

En wat wen je snel aan een salaris. Ik had geen tijd om het uit te geven maar iedere week werd er een mooi bedrag op mijn rekening gestort. HEERLAK!

Solliciteren

Meteen toen ik te horen kreeg dat mijn dienstverband niet verlengd werd ben ik weer gaan solliciteren. Dan merk je het verschil met solliciteren met recente ervaring en wanneer je er al langer uit ligt. Ik werd bij twee van de vier sollicitaties uitgenodigd voor een gesprek. En zelfs uitgenodigd voor een tweede gesprek. Helaas bleek uit dat laatste gesprek dat deze functie niet voor mij weggelegd is maar ik solliciteer natuurlijk gewoon door.

Ik ben ook minder huiverig geworden voor fulltime functies. Ik weet dat ons gezin gewoon kan functioneren wanneer zowel papa als mama 40 uur werken. Natuurlijk is het niet mijn ideaal maar zonder opofferingen kom je nergens.

Hoe is het verder?

We zijn nu “terug bij af” wat betreft mijn status. Ongewenst Thuisblijfmoeder. Maar ik vind het wel heel fijn om wat meer met Eon te knuffelen. Ik voelde me even heel erg schuldig omdat ik dacht dat ik hem meteen van het kinderdagverblijf af moest trekken, terwijl hij er zo graag naar toe gaat en heel veel leert. Maar we kunnen hem de komende maanden nog twee dagen in de week laten gaan omdat we nog gebruik mogen maken van de tegemoetkoming kinderopvang van de regering.

De dagen dat hij op het kinderdagverblijf zit gebruik ik om te solliciteren en om in de werkzaamheden van mijn bedrijf te stoppen. De overige dagen zijn dan helemaal voor Eon. (En de boodschappen.) (En de was.)

Geld

Ik heb het grootste deel van mijn loon opgespaard. Het deel wat overbleef na wat kleding, schoenen en kinderdagverblijf betalen. Dat gaan we gebruiken om het tv meubel dat in mijn hoofd zit te laten maken. Ik ga een tekening maken en dan gaan we een meubelmaker benaderen om ons idee uit te werken.

Hoe gaat het met jullie?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten