Doelen van de Week?

11 april 2011

Afvinken

Vorige week ben ik veel te hoog ingezet met mijn doelen. Ik wilde te veel en te vaak, en daardoor wist ik eigenlijk al vrij snel dat het niet ging lukken. Een probleem wat ik vaak heb met doelen en lijstjes. Ik maak een enthousiaste planning en kom er dan achter dat het niet lukt om alles te halen en stiekem geef ik dan te makkelijk op.

Zo wilde ik drie keer gaan sporten maar woensdag zat ik er mentaal doorheen en ging niet naar de sportschool. Daardoor wist ik al dat ik die drie keer niet ging halen en werd het moeilijk om ΓΌberhaupt de twee keer te halen, wat ik gelukkig wel gedaan heb.

Ik had ook het geweldige idee om naast het sporten ook de Wii te gebruiken. Heel leuk en aardig maar na een lange schooldag en lange busrit naar huis ben ik eigenlijk alleen maar moe. Dat besef ik niet als ik dat doelen lijstje maak, ik denk op dat moment alleen maar aan mijn fitheid op dat moment.

Zoals al opgemerkt werd door Sjoerd is prioriteiten stellen belangrijk. Studeren is belangrijker dan die derde keer sporten of een boekreview schrijven. Leuke dingen zijn makkelijker om te doen en daarom heb ik ook de neiging om juist die dingen op te zoeken uit het lijstje. Mijn valkuil noemde ik het in een reactie, en daar trapte ik wederom in.

Hoewel leren voor mij neer komt op het lezen van een boek en mijn aantekeningen, is het wel belangrijk dat ik het doe natuurlijk. Ik had er meer tijd aan kunnen besteden, en we zullen merken of ik er ook meer tijd aan had moeten besteden.

Conclusie: ik weet niet of doelen stellen de juiste weg is voor mij. Misschien als ik het aan kan om reΓ«el te blijven. Een goeie les dus.

Een herkansing van de doelen, reΓ«le doelen deze keer:

 • Studeren voor de tentamens eind deze week. (Prioriteit 1)
 • Twee keer sporten. (Prioriteit 2)
 • Naar Pearl voor een nieuwe bril. (Geen Prioriteit)
 • Boekreview schrijven. (Geen Prioriteit)

Wat is jouw valkuil bij het stellen van doelen of to-do lijstjes?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sharr2403 21 april 2011 at 15:53

  Juiste planningen maken is inderdaad ook een vak apart.

 • Reply Ellen 19 april 2011 at 21:36

  Zo herkenbaar.Ik wil ook liefst alles tegelijk, maar ja, dat gaat nu eenmaal niet. Prioriteit morgen op mijn vrije dag: genieten van eht weer! πŸ™‚

 • Reply Benthe 11 april 2011 at 22:17

  Helemaal waar. Ik wil veel te veel in te weinig tijd. Gelukkig ben ik best wel energiek en heb ik weinig slaap nodig, maar ouders vinden het ook niet zo leuk als je om 12 uur nog wakker bent πŸ™‚

 • Reply Sjoerd 11 april 2011 at 21:48

  Dat is wel makkelijk als je mijn visie hier al bij zet…

  • Reply ioon 11 april 2011 at 21:57

   Hij heeft me goed geholpen, die visie. πŸ˜€

 • Reply Klaartje 11 april 2011 at 20:43

  Mijn valkuil: alles perfect willen doen. Bijvoorbeeld bij het poetsen, dan maak ik de badkamer stralend, maar is de rest van het huis een puinhoop omdat ik uren over de badkamer gedaan heb. En met een voltijds job heb je vaak niet meer tijd dan een paar uren.

 • Reply Madelon 11 april 2011 at 19:51

  Dat klinkt als redelijke doelen πŸ™‚

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten