De Werkende iooon: Nu al ziek

20 november 2016

Wanneer je je kind naar het kinderdagverblijf gaat brengen hou je rekening met het feit dat ze daar naast hun hoofdtaak kinderen verzorgen, ook de functie van weerstand opbouwen serieus nemen. Deze week hebben we dat als gezin mogen ervaren.

Kind ziek

Ik sprak op vrijdagavond uit dat ik er ontzettend naar uit keek om te slapen. Slapen slapen slapen en verder lekker rustig aan doen in het weekend. Bruut werd de slaap onderbroken door een overgevend kind. En dat nog 3 keer meer.

Op zaterdag was ik een zombie en zat ik op de bank met een heel zielig hoopje kind dat als een kleine baby in mijn armen lag te slapen. Zo werd ook de zondag gevuld. En de maandag kwam er snot en hoesten en nog wat overgeven bij. Gelukkig was ik maandag vrij en kon ik hem lekker een dagje thuis houden.

Omdat het beter ging spraken we af dat we dinsdag het kinderdagverblijf gingen proberen en mijn ouders ingeschakeld om klaar te staan om eventueel een ziek kindje daar op te halen.

Wij ook ziek

Tot ik op maandagavond laat zelf begon over te geven. En dat nog drie keer meer. Ik voelde me doodziek en ook Stefan werd ziek. Zo belde ik op dinsdagochtend mijn ouders of ze alsjeblieft Eon konden komen halen. Ik belde het kinderdagverblijf af en bedankte ze vriendelijke voor de ziektekiemen. En moest daarna mijn werk bellen, in mijn tweede werkweek, dat ik buikgriep had.

Zo sliepen we een gat in de dag.

Gelukkig knapten wij in de loop van woensdag weer op. Het lukte me zelfs om woensdagochtend met mijn koortsige hoofd Eon even naar het kinderdagverblijf te brengen.

Weer aan het werk

Op donderdag gingen Stefan en ik weer werken. En Eon naar het kinderdagverblijf. Ik voelde me erg rot over het ziek zijn in de tweede werkweek maar gelukkig, niemand keek er van op. Ik was erg bang veel gemist te hebben. Ik ben natuurlijk het databasesysteem onder de knie te krijgen en er dan 2 dagen extra uit zitten werkt niet positief. Maar het viel allemaal reuze mee.

Leuke bijkomstigheid

Nu ik aan het werk ben lukt het beter om op mijn voeding te letten. Ik smeer de avond ervoor mijn boterhammen en zet ook de tussendoortjes voor die dag klaar. Omdat ik alleen kan eten wat ik meeneem, hou ik het zo goed onder controle. Nu maar hopen dat niet de hele afdeling de komende maanden jarig is…

Hoe dan ook in mijn #eerstewerkweek ben ik 2,1 kilo afgevallen. Mooi meegenomen. Ik ben ook erg benieuwd wat er de buikgriep wat dat betreft opgeleverd heeft.

Geleerd in de #tweedewerkweek

  • Collega’s zijn lieve en begripvolle mensen.
  • Het is fijn om iets verder van kantoor te parkeren zodat je nog iets van lichaamsbeweging hebt.
  • Spitsrijders zijn wispelturige en ongeduldige autochauffeurs.
  • Ziek worden in onvermijdelijk met het kinderdagverblijf.
  • Afvallen gaat goed tijdens het werken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten