De Vasten 2016

19 februari 2016

De Brabanders onder ons hebben het wel gemerkt vorige week. Het was carnaval. Voor de één veel plezier, voor de ander vooral overlast. Wij horen bij de categorie “stille gedogers”. Zelf vieren we amper carnaval. Stefan (de westerling van ons beide) gaat één dag zuipen met collega’s en we proberen naar de optocht te gaan. Dit jaar gingen we naar de kinderoptocht met Eon de Bij.

Maar goed, de titel van dit blog zegt niet “iooon vertelt hoe haar carnaval was” maar de vasten 2016. Daar wil ik het over hebben.

Carnaval 2016 Eon de BijSpeciaal voor jullie toch nog even wat foto’s van Eon de Bij.

Door de jaren heen dat ik begonnen ben met vasten heb ik de populariteit zien groeien. Nu zag ik zelfs oproepen in de krant voor interviews. Ik begon jaren geleden met de klassieke katholieke vasten. Geen snoep. Geen alcohol. Geen vlees. Heel simpel.

En het heeft onze levensstijl behoorlijk veranderd. Door de vasten ben ik er achter gekomen hoe lekker je kunt koken zonder vlees en Stefan heeft losgelaten dat maaltijden niet compleet zijn zonder vlees. Ik ben nu totaal gestopt met alcohol drinken. Over snoep praten we niet. 😉

Dit jaar wilde ik weer vasten maar ik merkte vorig jaar dat het niet meer zo makkelijk is als eerst. Ik heb al veel veranderingen doorgevoerd in ons leven dus is het nog wel nodig.

Ja het is nog nodig. Maar niet in de klassieke vorm.

Moderne Vasten

Dit jaar ga ik namelijk op zijn moderns vasten door mijn telefoon beneden te laten. Ik ben zo’n verslaafde internetter die nog uren in bed 9gag leest, spelletjes speelt en ligt te whatsappen met andere slapelozen. Dat wil ik veranderen. Ik hoop op deze manier sneller in slaap te vallen en gezelliger in slaap te vallen.

Naast de geen telefoon doe ik toch een stukje klassiek namelijk geen snoep. Mijn handen uit de pot met Napoleon snoepjes houden dus. Dat moet niet ál te moeilijk zijn.

Doe jij dit jaar mee met de vasten?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Manon 19 februari 2016 at 15:10

  Oh ik zou dat ook moeten doen. Als Nilo op bed ligt, telefoon op vliegtuigstand en gewoon een boek ofzo gaan lezen. Pfoe, lastig hoor! Ik wens je succes!

 • Reply Vlijtig Liesje 19 februari 2016 at 10:50

  Ik vind het idee van vasten echt heel goed. Maar ik heb mijn handen al vol genoeg, en ga het niet extra compliceren met vasten. Als ik wat meer tijd en ruimte heb, dan wel.

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten