De Tula en wij

30 oktober 2015

De Tula, volgens mij één van de bekendste van de draagzakken. Naast de niet-ergonomische-hangende-beentjes-geplette-ballen-kapotte-heupen BabyBjorn draagzakken dan. De Tula is wel ergonomisch, ik ga jullie niet lastig vallen met informatie hierover want dat hebben al 580.023 andere bloggers gedaan de afgelopen maanden. Daarvoor wijs ik jullie graag op het blog van Suuz. [KLIK] (niet meteen klikken eerst mijn ervaringen lezen!)

De Tula zoals we hem liefdevol noemen was niet de eerste draagmethode die we probeerden. Of ja die ik probeerde met Eon. Eerst hebben we namelijk een rekbare draagdoek aangeschaft. Maar ik vond het knopen moeilijk, heb het zelfs nooit helemaal onder de knie gekregen. En Eon vond het ver-schrik-ke-lijk. Understatement.

Wat we toen nog niet wisten was dat zijn nekje vast zat en hij niet het volledige bereik met het draaien waardoor het in een draagzak zitten spanning gaf. En veel gehuil.

Tweedehands

De oplossing kwam met de Tula. Deze had ik al meerdere malen op blogs en instagram langs zien komen. Onder andere bij Marike [KLIK] en Madelon [KLIK] zag ik mooie Tula draagzakken voorbij komen. Geïnspireerd zocht ik de prijzen op en schrok me een rolberoerte. Behoorlijk prijzig spul. Maar Marike bood voor ons de oplossing doordat zij haar “oude” wel wilde verkopen. En Stefan was bereid dit voor mij te betalen.

Zo kregen we de Tula in huis. Een klassiek en standaard design. Met een zakje op de voorkant wat handig is voor niks eigenlijk. Nou ja. Voor een pinpas.

Tula draagzak

Samen dragen

Ik had het niet verwacht maar ook Stefan vindt het heerlijk om Eon met de draagzak te dragen. Hij zegt dat hij het heerlijk vindt om tijdens het lopen over het bolletje te aaien. En natuurlijk nog lekkerder als je zoon tegen je aan in slaap valt. Ik denk ook werkelijk dat dit goed is voor de binding.

Zelf vond ik het op het begin ook erg fijn om Eon op mijn buik te dragen. Eerst in de verkleiner en later zonder. Met Eon zijn hoofd onder mijn kin. En 9 van de 10 keer een warm slapend bundeltje. Ja lekker zoetsappig maar het is zo. Een groot voordeel van het dragen vind ik dat het zo makkelijk is in de winkel. Geen gedoe met de wagen die niet door de gangen past. Ook een boswandeling is makkelijker met de draagzak dan de kinderwagen.

Rug dragen

Tegenwoordig dragen we Eon op de rug. Hij weegt een flinke 9 kilo en dat red ik niet meer op mijn buik. Een korte afstand lukt nog wel maar op een gegeven moment krijg ik last van mijn onderrug. Een teken dat hij te zwaar geworden is.

Het was de eerste keer niet makkelijk om de draagzak, met Eon er in, op mijn rug te krijgen. Maar met wat oefenen boven het bed werd het al snel eenvoudiger. Voor Eon is het nog wat wennen dat hij me niet kan zien tijdens het lopen maar tot nu toe vindt hij het wel leuk.

Ja Dus Oftewel Desalniettemin

Ik raad het iedereen aan om het godsvermogen voor de Tula uit te geven. Je zal er van genieten. Op zeker. En als je klaar bent met je Tula kun je deze met gemak voor een mooie prijs doorverkopen. Zelfs tweedehands houden ze hun waarde behoorlijk goed vast.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Els 3 november 2015 at 22:15

  Ik heb het ook geprobeerd dat dragen, maar nee het is echt niet mijn ding…

 • Reply Stylish Mom 3 november 2015 at 16:58

  Wat een mooi en handig ding! Fijn dat jullie er zoveel plezier van hebben.

 • Reply Vlijtig Liesje 30 oktober 2015 at 14:26

  Die Tula ziet er heel handig uit zeg! En je kind dragen vind ik altijd een enorme aanrader.

 • Reply Kiss & Make-up 30 oktober 2015 at 12:40

  Handig ding!

 • Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten