Daar is hij dan!

5 november 2014

Alweer bijna twee weken geleden is #miniviking geboren. En hoewel ik deze aankondigingsblog al veel eerder had willen plaatsen, vraagt een pasgeboren baby nogal wat aandacht. De spaarzame momenten van rust wil je dan samen als partners doorbrengen met staren naar je baby of gewoon slapend om de gebroken nachten draagbaar te maken.

Geboortekaart Eon

(Geboortekaartje is gemaakt door Geesje, een collega van Stefan. Ze heeft het idee dat in mijn hoofd zat perfect omgezet op papier. KLIK.)

Zijn volledige naam is: Eon Olaf Nils Leever en als je kijkt naar zijn voornamen dan zie je dat zijn roepnaam en voorletters hetzelfde zijn. Mijn ouders hebben dat ongeveer ook gedaan bij mij en mijn broers. Zo heet ik Ioni en zijn mijn voorletters ION. Ik wilde deze traditie voortzetten.

De voornaam is verzonnen door Stefan. We hadden oorspronkelijk een andere, maar deze vond Stefan niet prettig ivm de betekenis. Hij is toen op IMDB langs de film Aeon Flux gekomen en vond dat mooi klinken. De schrijfwijze vonden wij echter te moeilijk. Ik vind een aparte naam mooi, heb er zelf ook eentje maar ik weet ook hoe frustrerend het kan zijn als je continu moet spellen en mensen dan nog niet begrijpen hoe je de naam uit moet spreken.

Eon heeft ook een paar mooie betekenissen, zoals energie, eeuwigheid en de langste tijdeenheid. De andere twee namen zijn puur gekozen omdat we ze mooi vinden, en als Eon een hekel krijgt aan zijn roepnaam kan hij eenvoudig รฉรฉn van de andere twee namen kiezen.

Eon

Mijn bevallingsverhaal heb ik al uitgetypt en komt binnenkort online. Ja met alle details, dus of je het wilt lezen moet je zelf bepalen. Je bent bij deze gewaarschuwd.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mama van Vesper 11 november 2014 at 22:38

  Het is een prachtig mannetje!

 • Reply annouska 6 november 2014 at 20:04

  Tof om te lezen hoe zijn naam is ontstaan!

 • Reply Jenn 6 november 2014 at 14:58

  Gefeliciteerd nog! Mooie bijzondere naam ook. ik moet zeggen dat ik nu wel heel nieuwsgierig ben naar de naam die jullie eerst in gedachten hadden…

  • Reply ioon 6 november 2014 at 17:50

   Die is nog niet helemaal afgeschreven voor een volgende ๐Ÿ˜‰

 • Reply Kiss & Make-up 6 november 2014 at 13:24

  Gefeliciteerd! Wat een mooie en speciale naam!

 • Reply Madelon 5 november 2014 at 23:40

  Ik vind Eon echt een mooie naam. Ik hou van namen die je niet zo vaak hoort. Ben benieuwd naar je bevallingsverhaal!

 • Reply Odile 5 november 2014 at 19:37

  Mooie en originele naam! Mijn ouders hebben bij ons hetzelfde gedaan als jouw ouders alleen dan met twee namen. Ik hetzelfde bij mijn zoontje gedaan. Zo heet ik Odile Deliana en mijn zoontje Maxim Aaron ๐Ÿ™‚

 • Reply Lieke 5 november 2014 at 19:26

  Ahh wat een leuk geboortekaartje! En wat een leuke traditie met die naam, vind zijn naam nog steeds bijzonder en leuk haha. Geniet maar fijn van je mannetje!

 • Reply Olga 5 november 2014 at 10:48

  Zal wel komen omdat je zelf ook Olga in je namenpakket hebt zitten, want ik ben bijna net zo ver gegaan met namen en beginletters

  • Reply ioon 5 november 2014 at 11:25

   Oh nu ben ik nog benieuwder naar de namen die je hebt uitgekozen!

 • Reply Nicole 5 november 2014 at 10:23

  Hihi bij Eon denk ik aan de energiemaatschappij ๐Ÿ˜›
  Wat een pracht mannetje heb je hoor! En groot gelijk dat je de tijd neemt..

  • Reply ioon 5 november 2014 at 11:26

   Was enige “minpuntje” van de naam maar de energiemaatschappij schrijf je anders.

  Leave a Reply

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten