Onze zoektocht; naar een nieuw huis. [Deel 2]

Ook al is ons eigen appartement nog niet verkocht, zijn we met de vorige openhuizendag toch zelf rond gaan kijken naar wat woningen.

We hebben in totaal drie woningen bekeken waarvan we bij twee weten dat deze het niet gaat worden. Degene die we wel zien zitten deel ik maar niet, dadelijk lopen jullie er stiekem mee weg en kunnen we enkel jaloers toekijken. Lees meer

Men noemt dit een shoplog; Miss Etam

In samenwerking met Miss Etam mocht ik een bestelling plaatsen bij hun webshop. Geen straf want 60% van mijn kleding komt van Miss Etam. Al heb ik nog nooit eerder via de webshop besteld.

Ik ging op zoek naar kleding waarin ik relatief eenvoudig borstvoeding kan geven. En ik wilde mijn favoriete broek mee bestellen want er is er onlangs eentje gesneuveld.

Nu moet ik er wel bij vertellen. Ik heb geen doorsnee kledingmaat maar een plus maatje. Mijn huidige kledingmaat is 48/50/52. Daarmee kan ik bij Miss Etam gelukkig goed uit de voeten aangezien zij ook een lijn hebben voor mij met mijn plus maat, en voor de kleinere dames, de langere dames en de zwangere dames. Wel zo fijn naast al die tot maat 40 winkels.

Online shoppen

Online shoppen zelf vind ik leuk maar ik vind het moeilijk wanneer ik kleding niet kan passen. Ik merk dat wanneer ik kleding bestel, en het past niet goed, dat ik vaak de moeite niet neem om het terug te sturen. Het blijft dan in de kast liggen voor ‘ooit’. De ‘ooit’ van als ik genoeg afgevallen ben. Of de ‘ooit’ als ik die kleur spontaan leuk ga vinden. Jullie voelen hem aankomen, dat gebeurt zelden. Vaak belanden die kledingstukken uiteindelijk in de kringloopwinkel.

Ik bestelde in een ruime maat bij Miss Etam. De maat waarvan de meeste kleding van hen in mijn kledingkast is. Ik dacht ook, ik heb een kind gedragen dus minder zal het vast niet geworden zijn met de maat.

Ik bestelde

Dit:

Miss Etam bestelling

De broek die ik graag wilde kon ik helaas niet vinden. Baal baal baal. Die heb ik namelijk al zeker 10 jaar en ik koop gewoon telkens nieuwe als ze kapot zijn.

Top 1: [KLIK]
Top 2: [KLIK]
Kekke sokken: [KLIK]
Basic hemdjes: [KLIK]

Binnengekregen

Ik kreeg alles netjes en vlot thuis gestuurd. Verpakt in een plastic envelopachtigietsding die onmogelijk open te krijgen zijn altijd maar daardoor wel goed tegen grijpgrage-handen beschermd zijn. Niet onbelangrijk.

Natuurlijk meteen alles gaan passen en wat blijkt. Het is allemaal te groot. Meestal komt het andersom voor. Ik vond beide tops heerlijk en nam me voor ze snel te gaan ruilen bij de winkel in Oss. Ja ik nam het me voor, maar nu ruim anderhalve maand later liggen ze nog steeds in de commode, klaar om mee te nemen. Ruim na de verstreken periode om ze te kunnen ruilen.

En zo gaat het eigenlijk altijd bij mij en online kleding bestellen. Ik ga ze maar op de stapel zwangerschapskleding leggen, ook handig natuurlijk voor de volgende keer.

Heb je wel iets kunnen gebruiken?

Ja hoor! De twee zwarte hemdjes uit de reguliere(!!) collectie zitten perfect. Erg handig voor de borstvoeding. En de kekke sokken die ik bestelde om mijn bestelling zo optimaal mogelijk te benutten. Zo niks voor mij maar ik vind het geweldig om ze te dragen.

 Miss Etam sokken

Heb jij wel eens bij Miss Etam besteld?

Ook vikings moeten in bad

Het in bad laten gaan van je kind hoort er bij. Toch is het bij ons iets wat er maar niet vast in komt. We hebben geen kind wat een echte waterrat is, en in onze kleine woning is het toch wat onhandig om de stellage van het badje neer te zetten. Lees meer

Wat eet een mini-Viking [1]

Halverwege de 5e maand van Eon zijn leven was ik klaar met zijn jaloerse blikken en gesmak terwijl wij zaten te eten. Dit deed hij al sinds 4 maanden maar dat vond ik echt te jong om al met vast voedsel te starten. Ik had hem gezegd dat hij een hapje mocht mee eten wanneer hij zelfstandig kan zitten. Lees meer

Zes maanden Mini-Viking

Eerste 4Laatste 4

Milestone Baby Cards

Van ongewenst-thuisblijfmoeder naar ondernemende moeder

IMG_2442Sinds mijn afstuderen ben ik flink bezig geweest met solliciteren maar helaas, met de bezuinigingen van het huidige en vorige kabinet én de overgang van veel sociale taken van provincie en landelijke overheid naar de gemeente, zijn de banen voor het maatschappelijk werk alleen maar schaarser geworden.

Ik denk dat ik in de afgelopen jaren wel honderd sollicitatie brieven gestuurd heb. En bijna net zoveel afwijzingen ontvangen heb. Het enige dat dit opgeleverd heeft zijn inkomsten voor PostNL. Lees meer

Ritueel voor het slapen gaan

Al best lang weet ik dat ik zelf het beste gedij bij een vast ritme en een vast ritueel. Ik merk dat ik dat doorgegeven aan mijn kind waarbij je de klok gelijk kunt stellen met wanneer hij een voeding wil. Oké nu zijn we allebei een beetje van de waps nu we begonnen zijn met een vast hapje maar we sluipen langzaam naar een nieuw ritme van minder borstvoeding en minder maar langere overdag slaapjes. Lees meer

Project Co-Sleeper

Project Co-SleeperMet een leeftijd van 5 weken sliep onze zoon al door. Wij prezen onszelf gelukkig, voor zolang het zou duren. Want het krijgen van een baby heeft ons wel geleerd dat je beter nergens op kan rekenen en alles het beste kunt nemen zoals het komt.

En zo besloot onze zoon met 4 maanden dat het klaar was met het doorslapen. Hoewel hij nog steeds relatief eenvoudig op bed te leggen is na het avondritueel van voeding – slaapzak – verhaaltje – kusje – muziekje – slapen, werd hij minimaal één keer per nacht wakker voor een voeding. Lees meer

Tiet voor het woord tiet

Ik kan het niet helpen maar ik walg van het woord ‘tiet’.

Op zich maakt het woord me niet zoveel uit en ik kan het best hebben wanneer iemand zegt dat er ‘tieten in beeld’ zijn, maar zodra het over borstvoeding gaat kan ik er niet tegen.

Toen Eon net geboren was zei Stefan regelmatig; “Moet hij aan de tiet?” of “lekker aan de tiet he”. Intern kromp ik dan in één bij het woord. Voor mij klonk het denigrerend en respectloos naar datgene wat ik aan het doen was. Ik geef namelijk borstvoeding, en geen tiet voeding. Ik bied mijn kind de borst aan, en niet de tiet. Bij mij is het woord tieten seksueel beladen en dat wat ik samen met mijn kind doe is liefdevol, fijn, gezellig, intiem maar niet seksueel.

Dit heb ik snel aan Stefan uitgelegd en sindsdien is het woord uit ons vocabulaire verdwenen. Afgezien van af en toe het o zo grappige grapje “tiet voor ‘n tiet”. Wij zijn hilarisch.

Wat vind jij van het woord ‘tiet’?

Wonderlijke Wunderlist

Sinds de bevalling is mijn hoofd een vergiet geworden. Nee ik draag geen spaghettimonsteraanbiddend vergiet [KLIK], mijn hersenen functioneren als vergiet. Ik probeer oprecht dingen te onthouden maar het lukt gewoon niet. Ik hoef maar één keer naar Eon te kijken en hij wordt door mijn hoofd en lichaam betiteld als het allerbelangrijkste en hopla ik ben alles vergeten. Lees meer