Hoe gaat het nu met… [2]

…de verkoop van het huis?

We hebben het huis, gerestyled en al terug op de markt gebracht. Er lijkt veel interesse voor te zijn tot nu toe en we hopen op dé koper. We hebben een beloning uitgeloofd aan degene die ons de koper aandraagt, een Hema giftcard van wel €100,=! Dus wie weet kan ik met de volgende update wel meer goed nieuws brengen. Weet jij toevallig iemand die op zoek is naar een modern, luxe en betaalbaar appartement? Stuur diegene dan snel door naar de Funda pagina van het appartement. [KLIK] Lees meer

Eon bezocht een Harp Concert

De Zes Zwanen Ingrid Cornelisse HarpLaatst had familie-vriendin Ingrid haar afstuderen van het conservatorium. We zijn al een keer eerder bij een afstudeerconcert van haar geweest, maar dat was in het conservatorium zelf. Deze keer had ze het anders aangepakt door een zaaltje te regelen in een kasteel. En Eon mocht mee. Eon moest zelfs mee want het harpconcert dat ze samengesteld had was speciaal voor kinderen. Lees meer

Wat eet een Mini-Viking [3]

Wat een miniviking eetWe zijn weer een maand verder sinds het vorige blog over het voedsel van Eon. We zijn afgestapt van het Rapley eten en geven Eon over het algemeen zelfgemaakte prutjes. Mijn ouders en broer hebben beide een biologisch groente- en fruitpakket en houden regelmatig wat over. Dat vermaak ik tot hapjes voor Eon. Veel variatie en veel biologisch. Leuk!

Soms krijgt Eon een potje uit de winkel. Dat is als het toevallig zo uit komt of als ik vergeet een hapje uit de vriezer meer te nemen. Ik kan het tot nu toe op één hand tellen. De groente potjes laat ik links liggen. Dat ziet er zo goor uit. De fruitpotjes vind ik lekker en ik moet moeite doen om er niet ook eentje voor mezelf mee te nemen. Lees meer

De dag dat ik nog meer foto’s maakte dan normaal

Dit keer vergat ik van de honger alleen een foto te maken van het gekookte eten. Maar ik was niet compleet vergeten om verder te gaan met ploggen. Ja walgelijk woord, nog steeds, maar het is wat het is. Een plog. Picture – log.

Dit keer een dag in de vakantie van Stefan. Dus hij staat ook op de foto’s! Ja dat is leuk hè. 😉

Lees meer

Kinderliedjes Tag

Kinderliedjes TagOnlangs vroeg ik in mijn mama-whatsapp groepje of zij kinderliedjes zingen voor hun kindjes. Daarop werd gereageerd dat de meeste dat wel deden. Sommigen zingen Top 40 nummers, sommigen gouden oude en soms ook zelfverzonnen en de doorsnee kinderliedjes. Zelf zing ik eigenlijk geen liedjes voor Eon, of ik zing ze maar half omdat ik de tekst vergeten ben. Mijn liedjesboek van de Pabo ligt ergens in een doos, op zolder, tussen de 50 andere dozen… Lees meer

De naam die het net niet werd

Het kost me wat moeite om over deze naam te schrijven want in mijn hoofd heb ik hem nog niet los kunnen laten. Maar als je partner de naam niet leuk vindt voor een kindje, dan houdt het natuurlijk op. Hoe leuk ik hem ook mag vinden. Lees meer

20 juni – Open Huis!

WoonkamerAfgelopen woensdag hebben jullie al kunnen genieten van de housetour die ik opgenomen heb. Mocht je geïnteresseerd geworden zijn in ons appartement en wil je het graag in levende lijve (tot zover een woning kan leven…) zien, dan ben je van harte welkom op 20 juni tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Lees meer

Ik werd geïnterviewd

Voor het eerst in mijn leven, zover ik me kan herinneren dan, ben ik geïnterviewd.

Een tijdje geleden naar Nicole van Moederfront [KLIK] contact met me op. Ze had opgevangen dat ik op dit moment thuisblijfmoeder ben en wilde me daarover interviewen. Zoals de meeste van mijn lezers wel weten, ben ik niet uit eigen keuze thuisblijfmoeder en juist daarom leek het me leuk om mee te werken aan het interview.

Nieuwsgierig?

Hier [KLIK] kun je het interview lezen.

Dit kan nooit; een miniatuur auto ruilen voor the real deal

Stefan kwam thuis met een verhaal over een stel collega’s van hem. Nu vertelt hij wel vaker over zijn collega’s dus ik luisterde in eerste instantie met een half oor en een automatische hmm-m-m-ja-hmm. In de veronderstelling dat het wat technisch zou worden waar ik toch niks van zou begrijpen. Maar dat was niet zo. Zijn collega’s zijn namelijk gestart met de Transactiehelden. Waarbij ze proberen om een miniatuur Jaguar te ruilen, voor the real deal. Lees meer

Wat zit er in de Luiertas?

Luiertas Etsy TheYellowPacifierHet is dat ik niet weet hoe je daiperbag, diaperbag, dajperbek moet schrijven, anders had ik hier een hipperdeflip Engelstalige titel van gemaakt natuurlijk. Maar waar het eigenlijk om gaat, is de inhoud van de luiertas delen.De Tas

Ik heb een super grote luiertas waar echt veel meuk in kan. Soms te veel, merk ik aan mijn rug. Maar dat is ook wel handig met boodschappen doen, ik prop het allemaal in de luiertas. Nadat ik betaald heb uiteraard.

Kwastje van de Luiertas

Mijn gigantische luiertas heb je hierboven al kunnen zien. En dit is het favoriete onderdeel van de luiertas volgens Eon. Leuk mee te slaan, nog leuker om op de sabbelen. Zeker omdat het stiekem niet mag.

Nu moeten jullie vooral niet gaan denken dat deze grote luiertas super georganiseerd is. Zo begint hij ongeveer twee keer in de week wel. Dan ga ik hem netjes vullen met hydrofieldoeken, schone spuugdoekjes et cetera. Maar zo blijft hij natuurlijk nooit. Nee uiteindelijk ziet het er zo uit. En zo begon ik met het uitpakken voor deze fotoserie.

Een blik in de luiertas

De Inhoud:

En nu de georganiseerde, perfecte gepositioneerde foto’s van de inhoud.

Speeltjes Verschoningsmatje Luierenvelopding

Van het merk Kipkep heb ik een verschoningsmatje en luierenvelopdingietsie. (Ik heb gegoogled en weet nu dat het een luieretui heet. En ik zie nu ik gegoogled heb ook dat je aan de ene kant luiers hoort te doen en aan de andere kant de billendoekjes).

Bij de luiertas zat ook een bijgeleverd verschoningsmatje maar dat was me toch een dun ding. Dat leek mijn moeder en mij niet lekker liggen. Zo kreeg ik van haar dit dikkere matje en de luieretui. In de luieretui zitten als ik weg ga 6 luiers. Je kunt er niet te veel meenemen is mijn credo. Ook billendoekjes neem ik mee en luierzakjes voor als ik ergens moet verschonen waar ze geen kinderen en de bijbehorende geur gewend zijn.

Ook mik ik altijd wat speeltjes in de luiertas. Deze keer zat er een Sofie de Giraf in (ik heb er 3), een knisperboekje van Nijntje, een tutdoekjeknuffelding (die heb ik ook 3) en een rammelende koe (met koeienbel geluid, super leuk).

De samenstelling van speeltjes varieert met wat ik bij de hand heb.

Inhoud nummero 2

Er zit uiteraard een schoon setje kleding in de luiertas. En twee paar schone sokken. Toen ik al zwanger wat ging drinken met Luc kwam ik er achter hoe belangrijk het is om sokken mee te hebben. Je kunt namelijk zo een kindje krijgen dat dolverliefd is op water, en als je dan in de buurt van een waterelement gaat zitten dan krijg je geheid een nat kindje. En dat natte kindje moet dan droge kleren aan, en ook sokken. Dus heb ik altijd 2 paar sokken verstopt in de luiertas. Voorheen nam ik zelfs twee paar schone kleding mee als we lang op pad gingen. Eon kon het weleens presteren om zichzelf helemaal te bevuilen, juist op de dagen dat we lang van huis waren. Zo zijn ze, kinderen.

Twee spuugdoekjes op zijn minst heb ik bij me. Om de nodige kwijl af te vegen. En vruuger om over mijn schouder te leggen bij een boertje. Niet overbodig. Scheelt weer schone kleren voor jezelf zoeken.

Normaal heb ik ook nog 1 of 2 hydrofieldoeken bij me. Deze gebruik ik bij openbare verschoongelegenheden omdat ik die verschoningskussens niet altijd even hygiënisch vind. Ik gebruik hydrofieldoeken ook als slabbers.

 Meuk

In een plastic zakje heb ik wat badspulletjes zitten. Deze reisset van Burt’s Bees is ideaal om mee te nemen. Ha daar is hij ook voor bedoeld. Babyolie, wasgel/shampoo, lotion en billencrème.

De ponskaart van Eon van het ziekenhuis. Die zit in de luiertas omdat ik hem anders kwijt raak en als ik dan ooit weer met hem naar het ziekenhuis moet ben ik hem natuurlijk kwijt en dan moeten we een nieuwe aanmaken en dan is de rij heel lang en erger ik me dood. Dus die blijft gewoon in de tas. Ik heb ook altijd een thermometer bij me. Gewoon omdat me dat handig lijkt.

In een verborgen achtervakje heb ik wat “mama-spullen” zitten. Paracetamol, Rennies, zoogcompressen en een maandverbandje. Ook al heb al maanden geen last meer van lekken en ben ik nog altijd niet ongesteld geworden.

En dan hebben we nog een berg losse meuk. Een stekker, voor de iPhoney opladerkabel die in de auto ligt. Zakdoekjes. Pasjes waarvoor ik te lui was om ze terug in mijn portemonnee te stoppen. Zoetjes want mijn koffie moet zoet. Een vulpotlood. Snoepjes, een paar meegenomen uit een restaurant en een paar eiges gekocht. En instant zeep, voor na het poetsen van vieze billen. Of gewoon tussendoor, Eon eet namelijk graag vingers.

Ioni vertel, waar heb je die toffe tas gekocht!!1!?

Beschermengel Detail

Tot zover de inhoud van mijn luiertas. Wil je ook zo’n mooie luiertas scoren, dat kan hier op Etsy [KLIK]. Bij de mijne zat ook nog een apart koel/warmtasje voor flesjes of gekolfde melk. Super handig. En dus een aparte matje ook.

Aan mijn luiertas hangt nog één detail. Een beschermengeltje. Hoewel ik niet bijgelovig ben, ben ik wel het type van “baat het niet, dan schaadt het niet”.